Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Nvidia 6800 Ultra driver update problem


  • Please log in to reply

#1
bdean531

bdean531

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
I am having trouble updating the Nvidia 6800 Ultra driver... I download and install the driver and when the computer restarts many pictures are "garbled" and the start menu is also very "garbled" I don't really know how else to explain it and the only way to fix this problem that I have found so far is to rollback to the older driver or to turn off ALL hardware acceleration under the advanced properties. I have tried everything I can think of and was curious if anyone has also had this problem or could offer some help. I also tried to reinstall DirectX after the updated driver but that did nothing as well. Any ideas greatly appreciated. Thanks in advance.
  • 0

Advertisements


#2
austin_o

austin_o

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 2,089 posts
I would suggest getting driver cleaner at http://www.drivercleaner.net/ Then go to ad/remove programs, delete the current Nvidia driver. Then boot into safe mode and run driver cleaner TWICE, each time deleting all that it finds. Then re-install the newest driver. :tazz:
  • 0

#3
bdean531

bdean531

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Hey, thanks for the idea but I tried that and it did not work. After uninstalling the driver i rebooted in safe mode and ran the program twice but it didnt find anything to clean even. I manually deleted the folder because it didnt. Then downloaded and installed the new drivers. All icons were still messed up and the start menu is a mess... the proper icons show when u pass over them with the mouse but everything is still all 'garbled' ... alot of graphics are also distorted or wrong... some look like part of them have been copied and pasted over others. It's hard to explain. This computer did not have the Nvidia card in it when I purchased it. It had 64 meg of shared on the motherboard. I tried to go into BIOS and shut off the onboard before installing the card but there are no options at all to do that. Could there be a problem with some value in the bios? Would that affect the new driver install possibly? Ive been running graphic tests and this card is not scoring as high as it should... and it cost over $450. I know something is wrong but I have no idea what or where to start looking. I have never had these kinds of problems before. (off topic) I HATE windows XP SP2... the only reason I bought this pc was because it said SP1 and surprise... SP2 installed.... now I have Dr Watson Postmortem Debugger problems, that annoying security center (that I disabled)... Ive never had any problems with SP1 before.

Thank you though for the idea it was worth a shot... but it didnt do anything for some reason.. Ive built , fixed 100s of computers I have no idea where to start on this.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP