Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

0xc0000142 ntvdm.exe Error


  • Please log in to reply

#1
cldupuis

cldupuis

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Looking for some insight. I start windows as usual. Welcome screen comes on fine, then all I see is my desktop background and then I have three command prompts flash across screen. Explorer will not come up, no icons on the desktop, no taskbar, nothing, just the command prompts. The three prompts are: C:\Windows\system32\cmd.exe ; C:\Windows\system32\command.com ; C:\Windows\system32\ntvdm.exe. Can't close them, they just alternate rapidly across the screen. I then start task manager and choose to restart or shutdown, then really fast the error message "Application failed to initialize properly (0xc0000142), application shutting down". From what I can see the window header is ntvdm.exe. I can restart in safe mode fine, no problems. Please if anyone has seen this before, steer me in some direction, because I am out of ideas.
  • 0

Advertisements


#2
diabillic

diabillic

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,370 posts
ntvdm.exe is the 16-bit Virtual Machine native to Windows. Judging by the 2 command prompts that pop up, you probably have something nasty running in the background.

Follow this guide here first: http://www.geekstogo...uide-t2852.html
  • 0

#3
cldupuis

cldupuis

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Now I aslo did a system restore back to April 29th, which the problem just started on May 5th. That still didnt help the situation either. Also tried booting to the last known good configuration. That didnt help either.
  • 0

#4
edge2022

edge2022

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,117 posts
Could be malware related.
http://www.geekstogo...uide-t2852.html
Follow this guide and post the required logs in the malware forum.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP