Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Final Fantasy XI Connection Problems


  • Please log in to reply

#1
Rion

Rion

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
So I've been having these ridiculous connection problems lately with FFXI.

I'll be online and slowly start disconnecting, but can stay online by doing "ingame actions" but ultimately I have to force disconnect because it's too problematic with playing.

Or, I'll just get this "red bubble of death" next to my character's name, won't be able to do anything and then disconnect after a minute or so.

If I plug myself into the modem, I never get any of these problems! Yet the minute I use my router, all these problems arise eventually. Even after resetting my router and modem whenever this happens, it still keeps coming back!

Errors I get are usually FFXI-4002/4001 and POL-0250/0512 I believe.

I have no idea what's wrong with my router... please help me out guys. :)

Edited by Rion, 22 May 2009 - 02:00 PM.

  • 0

Advertisements


#2
Trippster

Trippster

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 356 posts
If your router is blocking communication to the game servers, goto www.portfoward.com, select your router model, then select FFXI for PC and follow the instructions on how to setup your router to forward the connections from the game.
  • 0

#3
Rion

Rion

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
So I've done all the port forwarding/static IP stuff... but the portchecker program is telling me that the ports aren't open even after configuring it all for my router.

I've disabled my Firewall too, so I don't know what's going on here. What should I do? :)

Does it help to know that my sister also plays the same game as me? Would multiple connections be causing this problem?

Edited by Rion, 28 May 2009 - 02:39 PM.

  • 0

#4
Trippster

Trippster

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 356 posts
It could cause increases in latency, but it shouldnt have conflicting traffic. I would check the routers manufacturer website and make sure your routers firmware is at the correct version.

Also are you connected via ethernet or wireless?
  • 0

#5
Rion

Rion

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
I'm pretty sure my firmware is up to date. I'm using a Linksys BEFW11S4 Ver.4 for reference.

I'm connected by ethernet.

Tempted to just replace the dang thing all together... the thing is a rollercoaster! 2 days ago, we were connected almost the whole day with no disconnections, then after that it's like a disconnect every 15-30 mins. A little flakey, eh? :)

Edited by Rion, 29 May 2009 - 12:14 PM.

  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP