Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Soundcard not working

  • Please log in to reply




  • Member
  • PipPip
  • 84 posts
I have a Creative Labs Sound Blaster X-Fi XtremeMusic 7.1 SB0460 PCI Audio Sound Card. I plugged it into the motherboard and see the light turn on from a small box on the sound card. I assume that it is getting power in this case. When I downloaded the driver for it, it started the installation and stopped and the installation told me that the device was not detected. I have it securely in the motherboard, I don't know what to try next....

Also, in case this helps, my motherboard has a built in sound.
  • 0


DragonMaster Jay

DragonMaster Jay


  • Banned
  • PipPipPip
  • 826 posts
Try to install the driver first, then shutdown and connect the sound card.

How to do this:
You must install the driver manually by right clicking on the INF file (*.inf) (* is the title of the driver before the INF extension), and clicking Install.
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP