Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Delay in connecting to internet


  • This topic is locked This topic is locked

#1
redleader74

redleader74

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 154 posts
This is a somewhat odd problem and I'm not sure where else to post it. Here's the problem I'm having. Whenever my computer comes out of hibernation in my home, it takes a very long time to connect to the internet while in the wifi network in my house. All in all, it usually takes about 5 or so minutes before I'm fully connected. Here are is some info about my system;

Dell XPS M1330 laptop
Windows Vista Home Premium
Windows Explorer 7 & Mozilla Firefox 3.0.10 (problem exists regardless of browser used)
Linksys Router
Comcast Broadband Internet service

Here are some further notes about my problem:
-problem doesn't affect Microsoft Outlook. When I bring my computer out of hibernation, I start receiving/sending emails right away
-my network icon in the task bar shows that I'm connected as soon as I come out of hibernation but it takes up to 5 minutes before I can actually get on the net
-problem does not happen at other wifi networks, like in cafes and other public wifi places. It only happens at home

So basically, when I open the lid of my laptop to bring it out of hibernation, I can get connected to my home wifi network within seconds, and Outlook will start receiving/sending emails, etc. But my web browsers will take up to 5 minutes to actually get onto the internet. My default website is Yahoo, but I've tried others as well and the result is the same.

any help is appreciated.
  • 0

Advertisements


#2
Troy

Troy

    Tech Staff

  • Technician
  • 8,839 posts
Duplicate - Closed.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP