Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Media Center


  • Please log in to reply

#1
Tom Schlichting

Tom Schlichting

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
running vista 64, medis center doesn't find any extenders, turned off firewall no help,router is setup to allow upnp,checked that correct services are running in auto. not sure what else to check.
did install teaming driver, but don't think that is the problem, only 1 cat5 connected now due to 2 were slowing down internet connection.

system specs
Ga-ep45-ud3p
2 wd 640gb raid
q6700
8 gb ram
nvidia 9800 gtx
hauppauge tv card
netgear router

Tom
  • 0

Advertisements


#2
mpascal

mpascal

    Math Nerd

  • Retired Staff
  • 3,644 posts
What kind of media extentions are you trying to find?
  • 0

#3
Tom Schlichting

Tom Schlichting

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
xbox 360
  • 0

#4
mpascal

mpascal

    Math Nerd

  • Retired Staff
  • 3,644 posts
My computer only detects the xbox 360 when it is powered up. If the xbox isn't powered up the system won't see it.
  • 0

#5
Tom Schlichting

Tom Schlichting

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
xbox is on and connected to network
  • 0

#6
mpascal

mpascal

    Math Nerd

  • Retired Staff
  • 3,644 posts
Try going through all these steps if you haven't already. Also, do you know if your router is recognizing both the xbox 360 and the computer?
  • 0

#7
Tom Schlichting

Tom Schlichting

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
computer and xbox 360 are able to get online, upnp is enabled on router and vista.
  • 0

#8
mpascal

mpascal

    Math Nerd

  • Retired Staff
  • 3,644 posts
I assume you are using a wired connection. Try disabling ICS on your system. Here's the link to Microsoft's website. Link

What version of vista are you using?
  • 0

#9
Tom Schlichting

Tom Schlichting

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
ics is disabled, xbox 360 shows up in network map.
  • 0

#10
Tom Schlichting

Tom Schlichting

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
concerning first post,i uninstalled teaming driver and re-installed and now connection works.
  • 0

#11
mpascal

mpascal

    Math Nerd

  • Retired Staff
  • 3,644 posts
So the media center connection is ok now? Is teaming the brand of router or what?
  • 0

#12
Tom Schlichting

Tom Schlichting

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
realtek drivers for dual ethernet ports on motherboard.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP