Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Boot Issues Win XP Pro HELP...


  • Please log in to reply

#31
cradl

cradl

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 279 posts
Ok attempting to load XP SP2 from a cd and also copy file to desktop. Both ways it seems to stall out or just wont load all the way. I've let it go for more that 3 hours and it was only 1/2 way done. I have loaded SP2 from disk many times and it never takes more that 1/2 hour. Any thoughts... Also I'm running in safe mode because when I log on normal it just keeps rebooting if I try and do something. I also tried the steps above from Microsoft but as soon as I started to type it would reboot.

Edited by cradl, 24 July 2009 - 05:55 PM.

  • 0

Advertisements


#32
cradl

cradl

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 279 posts
Ok so when I log into windows under safe mode I have this labeled at top - Microsoft®WindowsXP® (Build 2600.xpsp2.050301-1526: Service Pack 1). When I check add and remove or under My Computer there is no SP2 installed and My Computer says Service pack 1. Tried install from disk and online normal start up but it just hangs for SP 2 Update. Any Help... Thanks. Very Annoyed at this point..Should I try another install over the top? Don't really want to load all over again. It installed 58 updates rebooted and then went to install SP2 and nothing but hanging.... also have a wireless card installed for net and anyway to get it to load in safe mode??

Edited by cradl, 24 July 2009 - 06:13 PM.

  • 0

#33
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
Try repair: http://www.geekstogo...ws-XP-t138.html
  • 0

#34
cradl

cradl

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 279 posts
Yes I did that now Im trying to update windows because it took me back down to SP1 and no matter how I try and install SP2 (IE, or Disk) it always stalls out Ive been running it all day everyway I can think of. Should I re do it?

Edited by cradl, 24 July 2009 - 08:25 PM.

  • 0

#35
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
I think, it may be time to...

Run hard drive diagnostics: http://www.tacktech....ay.cfm?ttid=287
Make sure, you select tool, which is appropriate for the brand of your hard drive.
Depending on the program, it'll create bootable floppy, or bootable CD.
If downloaded file is of .iso type, use ImgBurn: http://www.imgburn.com/ to burn .iso file to a CD (select "Write image file to disc" option), and make the CD bootable.

NOTE. If your hard drive is made by Toshiba, unfortunately, you're out of luck, because Toshiba doesn't provide any diagnostic tool.
  • 0

#36
cradl

cradl

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 279 posts
Ok ran tests passes everything but the S.M.A.R.T.Check
  • 0

#37
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
It didn't pass SMART test?
It looks like you have hard drive problem.
What was the message?
  • 0

#38
cradl

cradl

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 279 posts
No message just failed. Also in Bios HDD S.M.A.R.T. Capability is disabled... I'm now running Win check disk upon reboot.

Edited by cradl, 24 July 2009 - 11:49 PM.

  • 0

#39
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
Did you try to enable it?
Which test did you actually run?
  • 0

#40
cradl

cradl

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 279 posts
Yes enabled it and still failed.
Ran smart test - Failed
Short and Long DST - Passed
Short Generic and Long - Passed
Running check disk upon reboot and it passed 5 of 5 stage all passed.

Edited by cradl, 25 July 2009 - 01:05 AM.

  • 0

Advertisements


#41
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
Well, you need new drive.
  • 0

#42
cradl

cradl

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 279 posts
Ok I said what the heck and formatted my drive for now I will do so.
Thanks so much for your help.
  • 0

#43
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
You're welcome :)
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP