Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Computer not booting up help please.


  • Please log in to reply

#1
jeo616

jeo616

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Hey, I seem to be only able to post topics here instead of the hardware page here is my problem.

My computers operating system is XP my problem is that whenever I turn it on it powers up then powers down, when I unplug my cd rom and hard drive it powers up and stays on if I wait a moment after it powers up and try to plug in my HD and CD Rom nothing shows up on my monitor, And if I go to plug it in too fast it powers down also. What sounds like the problem here? Do I need a new power supply or mobo? Thanks for helping.
  • 0

Advertisements


#2
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Wait you are trying to plug your hd and cdrom in while the system is running?
This will cause serious problems with
CPU
MOBO
HD
Cdrom
Memory
PSU

First of all does the system post when the hd and cdrom are disconnected?
Second turn the system off and connect the HD and then turn system on. Post or nothing?
When did this start?
What happened right before it started... new program, new hardware?
Make and model of computer please.
  • 0

#3
jeo616

jeo616

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 2 posts
why am I having so much trouble staying logged in when trying to make a new post? keeps making me relog.

Anyway

First of all does the system post when the hd and cdrom are disconnected?
- It doesnt do anything other then remain turned on, nothing shows up on my monitor. When they are connected the computer turns on then off a moment later.
Second turn the system off and connect the HD and then turn system on. Post or nothing?
-Powers on then powers back down.
When did this start?-My computer has been off for a month, I've used once or twice a few weeks ago and it worked. Tried starting it up a day ago and I got the above problem.
What happened right before it started... new program, new hardware?
-No problems, just turned it off and hadn't used it.
Make and model of computer please.
I built it, has a 100gb HD 1gb ram, geforce fx vid card and a nvidia mobo. dual core processor not sure on the exact specs. I'll have a look.
  • 0

#4
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
How old is the system?
Nvidia would be the chipset and not the manufacturer or the model of the MOBO.
I suspect what you have is either a faulty PSu or a faulty MOBO.
If you can open the system up can you find the make and model that shouldbe printed on the MOBO?
If the user manual is handy that will tell us also.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP