Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Sound & Audio: ONLY media players have sound ?


  • Please log in to reply

#1
dice1976

dice1976

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 9 posts
This one has now stumped me for over 2 weeks...

My pc at home now only plays sound using a media player app (itunes, winamp, win media player).

I have re-installed the drivers and still only the media players have sound.

There is no windows start up sound. There is no way to sample the windows sounds within the control panel app.

None of my web browsers have sound (Firefox, Chrome, I.E.)

I have no volume in the system tray but I can launch the sndvol32.exe to raise or lower the volume.

This all stopped working about 2-3 weeks ago and only really got time to report on it now.

Please if anyone knows the problem or solution and could help me I'd really appreciate it.

Running:
HP M9040N
Win XP SP 2
Realtek High def audio sound card
  • 0

Advertisements


#2
mgabriel

mgabriel

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 94 posts
Have you install any software or hardware prior to the sound stop working?
  • 0

#3
dice1976

dice1976

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts

Have you install any software or hardware prior to the sound stop working?


Nothing out of the ordinary that I can think of. I tried to look at the system restore to maybe go back but there appears to not be any days to restore back to.
  • 0

#4
dice1976

dice1976

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
duplicate post

Edited by dice1976, 30 November 2009 - 09:33 AM.

  • 0

#5
dice1976

dice1976

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts

Have you install any software or hardware prior to the sound stop working?


I should say that there has been no new hardware installed (other than external hard drives but no software with them)

I did recently switch firewall/antivirus software - but I believe that this problem was happening prior to the change. I had zonealarm and moved to comodo personal firewall / antivirus.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP