Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

USB ports help


  • Please log in to reply

#31
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
It seems your USB are being overloaded somehow. This could be a sign of a failing MOBO.
How old is the motherboard?
Is it still under warranty? How about the keyboard and mouse, how old are they?
Our options for a problem are getting smaller and smaller. Since you have installed twice I take it that was a format and install and not just a repair installation the second time?
If it was then we really need to look at the motherboard as being the root of the problem.
  • 0

Advertisements


#32
Dioo

Dioo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
double post woops, look down.

Edited by Dioo, 02 January 2010 - 11:42 AM.

  • 0

#33
Dioo

Dioo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
The motherboard is brand new, so is the Mouse and keyboard.


Ok i just looked under the hood of the PC, I read some issues with RAM and the DP55WB motherboard, so I removed the RAM from DUAL Channel to single channel for now and ran some tests....everything worked fine, i transfered a bunch of large files from my External and plugged in more USBs while this was happening and everything worked out.

I guess my mobo doesnt like to play with DUAL Channel...
  • 0

#34
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Excellent detective work Dioo :) :)
Let's run with this for a bit. Try using the system for a couple of hours with just one stick of memory. Let us know how it works. Then we can work on the memory issue if it does work correctly.
Again great detective work.
  • 0

#35
Dioo

Dioo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
Haha, thanks man, wouldnt have gotten here without all your help! By the way, what i meant was, instead of Dimm1 and 2 being in alternate slots, i placed them both side by side, so now they are in slot 0 and 1 respectivly, rather than 0 and 2 (dual channel mode).

So far so good.

Edited by Dioo, 02 January 2010 - 12:06 PM.

  • 0

#36
Reactor

Reactor

    Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 110 posts
Well well well, seems the problem was hardware-related after all :) I would never guess that MOBO causes USB drivers to malfunction however. You did some good work, man! :)
  • 0

#37
Dioo

Dioo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
thanks again man, thanks to all !

Lets hope it says like this, dont wanna jinx it! cheers guys. :)
  • 0

#38
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Let me ask are your memory slots color coded?
Are two of them like yellow and two of them black?
  • 0

#39
Dioo

Dioo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
2 of them are blue and the other 2 are black
  • 0

#40
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Ok and right now the two the way you have are in what color?
  • 0

Advertisements


#41
Dioo

Dioo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
Originally they were 1 blue and 1 blue (DIMM 0 and DIMM 0)

now i have them side by side, 1 blue and 1 black.
  • 0

#42
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Hmm strange
But it's working so let's see what happens for a couple of hours. If it makes it that long it would be a great improvement on what has been going on right?
  • 0

#43
Dioo

Dioo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
For sure man, so far so good, im even using my USB modem.
  • 0

#44
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
:) :) :)
I'm excited now. We may have finally caught this by the shirt tails.
  • 0

#45
Dioo

Dioo

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
indeed we have my friend!

Hope it stays like this...cross fingers
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP