Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Windows 7 (0xc0000142) error


  • Please log in to reply

#1
niknak309

niknak309

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
alright so im running on Windows 7 64bit OS

the other day, i downloaded Age of Empires 3 and got it to worked, it worked perfectly fine for a couple days. Then i get this error:

"The application was unable to start correctly (0xc0000142).
Click OK to close the application"

theres nothing wrong with the game, cause ive unistalled it and reinstalled it many,many,MANY! times.

please help, i would like to know what the cause of it is and how to fix it (if i can).
  • 0

Advertisements


#2
phillipcorcoran

phillipcorcoran

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,293 posts
Welcome to Geeks to Go!, niknak309

I may be completely off-base with this but I have heard that Realtek 3D Sound can cause this error on Windows 7.
  • 0

#3
MoonDragon

MoonDragon

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
wow, maybe that's it! I've got realtek 3d sound on my machine and it gives the 0xc0000142 error when trying to start certain games
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP