Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Limited or no connectivity. Unable to contach your DHCP server


  • Please log in to reply

#1
kenneth23

kenneth23

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
Hey guys I'm using 2 computers a desktop computer and a wireless laptop. The
wireless laptop can connect to the internet while the desktop computer isn't
connected and it has "limited or no connectivity". The desktop computer
connects to the router which connects to the modem while the laptop is
directly connected to the router (wireless).

I tried doing:

1) netsh winsock reset
2) netsh int ip reset reset.log
3) netsh winsock reset catalog
4) winsockxpfix software
5) unplug the modem and the router
6) I have checked the services

But stil no luck.. :)(
The os of my desktop computer is winxp/sp3
When i try to ipconfig/renew it says that "unable to contact your dhcp server.Request timed out.

This is my ipconfig/all:

C:\Documents and Settings\ram>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : KENNETH
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VIA PCI 10/100Mb Fast Ethernet Adapt
er
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0D-87-32-3B-EE
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.249.96
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::20d:87ff:fe32:3bee%4
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : FF-FF-FF-FF-FF-FF-FF-FF
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::ffff:ffff:fffd%5
Default Gateway . . . . . . . . . :
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter Automatic Tunneling Pseudo-Interface:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Automatic Tunneling Pseudo-Interface

Physical Address. . . . . . . . . : A9-FE-F9-60
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::5efe:169.254.249.96%2
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
  • 0

Advertisements


#2
diabillic

diabillic

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,370 posts
First thing I would do is turn off IPv6. Interesting that it would be on in an XP machine, wasnt enabled by default until Vista.

Do you have a firewall enabled? Can you ping the router from your desktop?

Edited by diabillic, 04 May 2010 - 07:41 AM.

  • 0

#3
Artellos

Artellos

    Tech Secretary

  • Global Moderator
  • 3,888 posts

Can you ping the router from your desktop?

I doubt he can seeing as his IP address as APIPA kicked in.

Kenneth, Did you install IPv6 on your XP machine?
If so, can you (as diabillic suggested) try to turn it off?
Also, why exactly did you install IPv6 if you did?

EDIT:
What models are your modem and router?

Regards,
Olrik

Edited by Artellos, 04 May 2010 - 07:44 AM.

  • 0

#4
kenneth23

kenneth23

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
actually i didn't install the ipv6. As far as I know, it was only installed after removal of spywares and adwares and malwares. Should I uninstall it ??
  • 0

#5
Artellos

Artellos

    Tech Secretary

  • Global Moderator
  • 3,888 posts
IPv6 is not installed by Default.
If you know how to disable it, please do so and see if you can connect to your router.

Also, How did you remove the malware? Did you get help or did you do it yourself?

Regards,
Olrik
  • 0

#6
kenneth23

kenneth23

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
Ohh the model of the router is Linksys model WRT54G2 and the modem is ZyXEL
  • 0

#7
diabillic

diabillic

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,370 posts
If you wish to uninstall IPv6, which I would recommend you do, enter the following into a command prompt

netsh interface ipv6 uninstall

Reboot when complete. Also, please take a system restore snapshot before running the command.
  • 0

#8
kenneth23

kenneth23

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
I successfully removed the malware and spyware.. I was able to uninstall the IPv6 but still no connection.. I still get the error Unable to contact your DHCP server.. I also tried system restore but when I reboot the computer, it says that "no changes have been made" in startup
  • 0

#9
kenneth23

kenneth23

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
Hey guys I think I found the problem.. The NIC is missing in
device manager > network adapters .. I tried to view hidden hardwares but I still didn't find the NIC ..

Can someone please help me ?!?? I've been working for this problem for 2 months . :)

Regards,
Kenneth
  • 0

#10
Artellos

Artellos

    Tech Secretary

  • Global Moderator
  • 3,888 posts

I successfully removed the malware and spyware.. I was able to uninstall the IPv6 but still no connection.. I still get the error Unable to contact your DHCP server.. I also tried system restore but when I reboot the computer, it says that "no changes have been made" in startup


Hello Kenneth,

First I would.like to know HOW you removed the. malware. If it was removes improperly you could still b suffering from remains (or maybe even still existent malware.)

Regards,
Olrik
  • 0

Advertisements


#11
kenneth23

kenneth23

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
Hi Olrik,

I removed the spywares and adwares using pctools spyware doctor. While the spywares is still in my computer, I was still able to connect to the internet but after the removal of the spywares, everything seems to be ok except for the internet connection ...The software used is pctools spyware doctor with antivirus

Regards,
keenneth
  • 0

#12
Artellos

Artellos

    Tech Secretary

  • Global Moderator
  • 3,888 posts
I suspect that you still have some malware on your computer causing issues that we are not able to solve through means we can use here in the Tech Forums. I suggest you read the 'Start Here' topic found here. With these self-help tools you have a high chance of fixing the problems on your own. If you are still having problems after following Step 3 of the guide, continue with Step 4 and 5 and post in the Malware Forum. If you are unable to run any programs, Please create a topic stating what you have tried so far and that you are unable to run any programs. Also, Please do NOT post the logs in this thread.

If you are still having issues after the malware expert gives you a clean bill of health, Please return to THIS thread and we will pursue other options to help you solve your current problem(s).

Please post a link to your malware thread in this thread. Do NOT post the logs in here though.

Regards,
Olrik
  • 0

#13
kenneth23

kenneth23

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
Thanks .. Ill try these steps and follow your given instructions.. Ill reply as soon as possible ..

Regards,
Kenneth
  • 0

#14
kenneth23

kenneth23

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
Where do I post the MBAM, GMER, etc. log ?? Where will i post it if not here ??
  • 0

#15
Artellos

Artellos

    Tech Secretary

  • Global Moderator
  • 3,888 posts
In the malware forum:
http://www.geekstogo...emoval-f37.html

Regards,
Olrik
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP