Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

no sound after windows 7 install


  • Please log in to reply

#1
SilentJ

SilentJ

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I seem to have an issue with my sound card. I just installed windows 7 onto a newly installed hard drive. now i have no sound. upon further investigation i found this message:

"The driver for this device are not installed (code 28)"

I click to find update

cant find any driver updates. task bar icon says input 100%.
  • 0

Advertisements


#2
Troy

Troy

    Tech Staff

  • Technician
  • 8,839 posts
Hey mate,

What is the make/model of your computer?

Troy
  • 0

#3
SilentJ

SilentJ

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
Dell XPS 600
  • 0

#4
SpywareDr

SpywareDr

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,768 posts
Unfortunately it appears that Dell only has Windows XP and Vista drivers for their Dell XPS 600:

http://support.dell..../...tid=&impid=

You may end up having to install a separate sound card that comes with drivers for your version of Windows 7.
  • 0

#5
Troy

Troy

    Tech Staff

  • Technician
  • 8,839 posts
Vista drivers should work.
  • 0

#6
SilentJ

SilentJ

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
i searched at dell for a driver under vista, but they only have xp available for my card.
i've decided to buy a new card since i've been wanting to anyway.
  • 0

#7
SilentJ

SilentJ

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
ok. so the only thing that is giving me an error atm is the "multimedia audio controller" which is giving me the code 28 driver update error. any thoughts? evrything else is indicating it is working fine.
  • 0

#8
SilentJ

SilentJ

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
ok, so i just found out audio is good on a headset plugged into a front usb. also, i hear some crackling when windows boots up through my surround sound.
  • 0

#9
Troy

Troy

    Tech Staff

  • Technician
  • 8,839 posts
Is this a new card or the onboard?
  • 0

#10
SilentJ

SilentJ

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
still the old card. the new card arrived missing the install disc.
  • 0

#11
Troy

Troy

    Tech Staff

  • Technician
  • 8,839 posts
For the new card, you should be able to download the latest drivers from the website.
  • 0

#12
SilentJ

SilentJ

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
i put in my new card and downloaded all drivers. I now have sound out of my speakers. but for only about 10 seconds with lots of crackling before it drops. headphones plugged into usb still works.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP