Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Hp Labtop will only start in Safe mode


  • Please log in to reply

#1
Itzabreeze

Itzabreeze

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
My HP Dx6000 will only start in the Safe mode with networking start up option.

I've tried:

Virus checks (doesn't appear to be a virus)
Windows Directory Services Restore Mode
System restore
MSCONFIG, unchecking everything
Last known good configuration
Tried CHKDSK.. it says system will check in 6 seconds but when the time runs out it never checks it.
Cannot get it to load "sfc scannow" either.

Does the cd drive not work in Safe mode ? I'm trying to run the recovery disks but they aren't playing (neither is any cd in the drive).



Any ideas ?
  • 0

Advertisements


#2
Bing7

Bing7

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
  • MVP

My HP Dx6000 will only start in the Safe mode with networking start up option.

I've tried:

Virus checks (doesn't appear to be a virus)
Windows Directory Services Restore Mode
System restore
MSCONFIG, unchecking everything
Last known good configuration
Tried CHKDSK.. it says system will check in 6 seconds but when the time runs out it never checks it.
Cannot get it to load "sfc scannow" either.

Does the cd drive not work in Safe mode ? I'm trying to run the recovery disks but they aren't playing (neither is any cd in the drive).

i would boot to a windows cd and using "R" for recovery console run "chkdsk /p/f" without the "" the P will forse it to run .
also your "sfc scannow" should look like this ,"sfc /scannow" needs the / forward slash to run




Any ideas ?


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP