Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Mybe you guys can help me


  • This topic is locked This topic is locked

#1
phedup

phedup

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
I posted this in the os forum 2 days ago, no replies, so maybe someone here can help:

Hi ,

I have a big prob, my pc was on running fine, I left the room came back to a black screen with a white cursor in the upper left corner.
I pushed power button to restart and the pc just beeps, 5 long, then 3, 2, 1 . there are pauses between, the keyboard is dead when this happens.
I have been trying to make sense of what went on here, heres some background,
this is a dell dimension 8200,phoenix bios plus 1.10 a03
I can't get any kind of definative answers about the beep codes,
heres a bit of background

about a month ago my cpu fan was really loud, so I removed it and cleand it, reinstalled it and it remained loud, at the same time I had an issue with suspected malware and had a member of this web site help me download and clean fwiw heres a link to that issue http://www.geekstogo...ic/283299-help/
shortly after that fix my fan quieted, I took a flashlight to look at the fans through the back of the case and they were both operating , (cpu & psu) I don't think the cpu fan was running as fast as usual but thought perhaps its because I cleaned it well. : (
then fast forward to above, now I have a crapped out sysytem
the pc doesn't boot bios, goes directly to black and beeping, I have been able to turn it on a couple of times and get it to show different messages..
blue screen saying ..page fault in monopaged area....
once I was able to get it to load windows recovery console a message said the file AIC78U2.SY_ is corrupted,
I have removed the cmos battery and let it sit, no help
I have removed and reseated the memory... rebooted and got a message that said memory read write failure
with each card amounts as 000000
I am at a loss , what could have caused all this??? the fan?? the cpu fried ??a virus??? the mobo??? the psu????

I would scrap the whole thing but theres alot of stuff i want off the hard drive pics of my now deceased mom and my kids.
any help is appreciated
  • 0

Advertisements


#2
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
I have given you the first steps in finding your problem on your original topic HERE.
If you cannot get the answer following the link I provided please let me know there and we will continue. Posting a second topic about the same issue will only slow response down for you. I am closing this topic and will respond in your original topic. Thank you for your cooperation and understanding.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP