Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

dell Dimension 5150 with XP Professional


  • Please log in to reply

#1
chucksg

chucksg

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 40 posts
I have a dell Dimension 5150 with XP Professional. I had to reinstall windows and now need to install the drivers which I donít have. I know I need to go to the dell website and download them, but there are so many Iím not sure which ones and how to install them. I canít connect to the internet and when I go to the device manager I canít find the NIC card. There are a lot of yellow question marks too.
A couple of weeks ago I took the computer to Staples for a diagnostic. I was told the plug for the graphics card was no good (on motherboard), so I got a Galaxy graphics card to replace the bad plug. I starting to think this may be causing a conflict. Is this possible?

Thanks for the help!!
  • 0

Advertisements


#2
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Hello Chucksg.... Welcome to
GeeksToGo, :D
;) ;)

I'm sorry to hear about your issue. We will try to help you resolve this as soon as possible.
  • Please understand we are all volunteers and we are not here all the time.
  • Sometimes it may be a extended amount of time to get back to you. If it has been
    more then 3 days please shoot me a PM and I will try to get back to you quickly
    then.
  • Please do the following and supply the requested information as needed. If you
    don't understand my instructions please ask and I will try to explain them
    clearer for you.
  • Do not attempt any steps unless instructed or ask before to
    make sure they will not cause any further issues.


What is the service tag number for your system?
Should be on a sticker on the bottom or back of the system. This will ensure the newest drivers for your system. ;)
Is your internet wired or wireless since this will make a difference which driver you get also.
  • 0

#3
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
If you go HERE
and expand the Network category you will see 4 drivers. If wired you want the next to the last one since it is the newest for wired connections.
  • 0

#4
chucksg

chucksg

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 40 posts
Thanks for the fast replay.

The tag # is 3CXJN91 and I'm using wire to the computer.

Thanks!
  • 0

#5
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
OK go HERE
Scroll down to the network area and you will see 3 drivers. You want the middle one that shows version number 8.0.15.0, A01 with the date of 11\15\2005
  • 0

#6
chucksg

chucksg

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 40 posts
Thanks!! The internet came on looks like it will work fine.

Have a nice Thanksgiving
  • 0

#7
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Congratulations. ;) for a successful resolution for your issue.

You are very welcome. I'm glad we could help and please let us know how everything works out for you.
If there is anything else we can do to help please feel free to ask. I appreciate that you allowed me to assist you with your issue and for your patience.
Thank you for choosing GeeksToGo for help. :D ;)
Happy Thanksgiving to you and yours also.
This issue now appears to be resolved.
  • 0

#8
123Runner

123Runner

    Member 4k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,307 posts
Hate to butt in, but .....Do you still have the yellow question marks?

when I go to the device manager I canít find the NIC card. There are a lot of yellow question marks too.


Please Go to

1: STARTand the click on RUN
2: Type in devmgmt.msc
3: Click Enter
4. Look for any entries with Yellow Exclamation ! marks or Red X's

In your next reply please include those results
  • 0

#9
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Yoou are right 123Runner there are more that was stated. I missed that part.
:D
  • 0

#10
chucksg

chucksg

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 40 posts
I have 1 more question.All the yellow questions are gone except the PCI Simple Communication Controller. Can I get this at the Dell site and is this what its called?

Thanks
  • 0

#11
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Most likely it is the modem.
Look in the Communications area and it is the last driver there with the following information
Date 10\25\2005 Version 7.06.00.A02
  • 0

#12
chucksg

chucksg

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 40 posts
Thanks again. Every things working pretty good now.
  • 0

#13
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
You are welcome and thank you 123Runner for correcting my mistake. :D
As always we make a good pair. ;)
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP