Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Internet Explorer 9 beta won't install.


  • Please log in to reply

#1
rodigobarg

rodigobarg

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 6 posts
Internet Explorer 9 beta just won't install. I installed everything from microsoft's page. I have W Vista Home basic 32 - Service pack 2

The problem log


00:00.062: Started: 2010/12/30 (Y/M/D) 03:31:36.428 (local)
00:00.109: Time Format in this log: MM:ss.mmm (minutes:seconds.milliseconds)
00:00.125: Command line: "C:\Users\Professor\Downloads\IE9-WindowsVista-x86-enu.exe"
00:00.140: INFO: Setup installer for Internet Explorer: 9.0.7930.16406
00:00.172: INFO: Previous version of Internet Explorer: 8.0.6001.18999
00:00.187: INFO: Checking if iexplore.exe's current version is between 9.0.6001.0...
00:00.234: INFO: ...and 9.1.0.0...
00:00.281: INFO: Maximum version on which to run IEAK branding is: 9.1.0.0...
00:00.312: INFO: iexplore.exe version check success. Install can proceed.
00:00.343: INFO: Trying to extract ID: 6005 (0) as "IE9-neutral.Extracted.msu"
00:00.359: ERROR: === FindResource (6005,"IE9-neutral.Extracted.msu") failed with 0x716

00:00.375: ERROR: Failed to extract a language pack for a non-english OS.

00:00.406: INFO: This is an English only package, so installation will continue on this non-English OS.
00:00.422: INFO: Trying to extract ID: 5006 (0) as "IE9-support.cab"
00:00.578: INFO: Operating System: Windows Workstation: 6.0.6002 (Service Pack 2)
00:00.640: INFO: Windows Vista operating system detected.
00:00.672: INFO: Service pack major: 2
00:00.687: INFO: Service pack minor: 0
00:00.734: INFO: Service pack name: Service Pack 2
00:00.765: INFO: Version Check of C:\Windows\System32\Photometadatahandler.dll: 7.0.6002.18107 >= 7.0.0.0 (True)
00:00.797: INFO: Version Check of C:\Windows\System32\MFReadWrite.dll: 7.0.6002.18391 >= 7.0.6002.18391 (True)
00:00.828: INFO: Trying to extract ID: 5005 (0) as "FeedbackTool.msi"
00:01.031: INFO: Launched Feedback Tool Installer: "C:\Windows\System32\msiexec.exe" /i "C:\Users\PROFES~1\AppData\Local\Temp\IE98B1A.tmp\FeedbackTool.msi" /quiet /lwipecvr+! "C:\Windows\logs\feedbackinstaller.log"
00:01.140: INFO: PauseOrResumeAUThread: Successfully paused Automatic Updates.
20:02.156: INFO: The neutral pack was not successfully downloaded from the internet. Installation will continue using the extracted package.
20:02.187: ERROR: Online only setup was unable to download the neutral package.
20:02.234: INFO: PauseOrResumeAUThread: Successfully resumed Automatic Updates.
20:07.453: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:08.422: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:08.765: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:08.968: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:09.125: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:09.906: INFO: Setup exit code: 0x00009C49 (40009) - Unable to launch one of the installation packages.
20:10.000: INFO: Scheduling upload to IE SQM server: http://sqm.microsoft...e/sqmserver.dll
20:10.031: INFO: SQM Upload returned 403
20:10.047: INFO: Cleaning up temporary files in: C:\Users\PROFES~1\AppData\Local\Temp\IE98B1A.tmp
20:10.093: INFO: Unable to remove directory C:\Users\PROFES~1\AppData\Local\Temp\IE98B1A.tmp\IE9-support, marking for deletion on reboot.
20:10.125: INFO: Unable to remove directory C:\Users\PROFES~1\AppData\Local\Temp\IE98B1A.tmp, marking for deletion on reboot.
20:10.140: INFO: Released Internet Explorer Installer Mutex
  • 0

Advertisements


#2
phillipcorcoran

phillipcorcoran

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,293 posts
Unless you have a second PC that's reliable and you can fall back on, we do not recommend you should risk installing beta software.
It should only be installed on a spare machine which you don't mind getting "messed up", never on a PC you rely on everyday.
If you only have one PC and you really want to try some beta software, you should have a complete backup image of your C: drive before proceeding, so if if Windows falls over seriously, you can easily & quickly restore it.

Best advice - please wait for the finished version of IE9 and leave beta-testing to those who have a spare PC to run it on. Particularly where IE is concerned, since it's practically part of the operating system.

Edited by phillipcorcoran, 03 January 2011 - 09:19 AM.

  • 0

#3
Sudlo

Sudlo

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts

Internet Explorer 9 beta just won't install. I installed everything from microsoft's page. I have W Vista Home basic 32 - Service pack 2

The problem log


00:00.062: Started: 2010/12/30 (Y/M/D) 03:31:36.428 (local)
00:00.109: Time Format in this log: MM:ss.mmm (minutes:seconds.milliseconds)
00:00.125: Command line: "C:\Users\Professor\Downloads\IE9-WindowsVista-x86-enu.exe"
00:00.140: INFO: Setup installer for Internet Explorer: 9.0.7930.16406
00:00.172: INFO: Previous version of Internet Explorer: 8.0.6001.18999
00:00.187: INFO: Checking if iexplore.exe's current version is between 9.0.6001.0...
00:00.234: INFO: ...and 9.1.0.0...
00:00.281: INFO: Maximum version on which to run IEAK branding is: 9.1.0.0...
00:00.312: INFO: iexplore.exe version check success. Install can proceed.
00:00.343: INFO: Trying to extract ID: 6005 (0) as "IE9-neutral.Extracted.msu"
00:00.359: ERROR: === FindResource (6005,"IE9-neutral.Extracted.msu") failed with 0x716

00:00.375: ERROR: Failed to extract a language pack for a non-english OS.

00:00.406: INFO: This is an English only package, so installation will continue on this non-English OS.
00:00.422: INFO: Trying to extract ID: 5006 (0) as "IE9-support.cab"
00:00.578: INFO: Operating System: Windows Workstation: 6.0.6002 (Service Pack 2)
00:00.640: INFO: Windows Vista operating system detected.
00:00.672: INFO: Service pack major: 2
00:00.687: INFO: Service pack minor: 0
00:00.734: INFO: Service pack name: Service Pack 2
00:00.765: INFO: Version Check of C:\Windows\System32\Photometadatahandler.dll: 7.0.6002.18107 >= 7.0.0.0 (True)
00:00.797: INFO: Version Check of C:\Windows\System32\MFReadWrite.dll: 7.0.6002.18391 >= 7.0.6002.18391 (True)
00:00.828: INFO: Trying to extract ID: 5005 (0) as "FeedbackTool.msi"
00:01.031: INFO: Launched Feedback Tool Installer: "C:\Windows\System32\msiexec.exe" /i "C:\Users\PROFES~1\AppData\Local\Temp\IE98B1A.tmp\FeedbackTool.msi" /quiet /lwipecvr+! "C:\Windows\logs\feedbackinstaller.log"
00:01.140: INFO: PauseOrResumeAUThread: Successfully paused Automatic Updates.
20:02.156: INFO: The neutral pack was not successfully downloaded from the internet. Installation will continue using the extracted package.
20:02.187: ERROR: Online only setup was unable to download the neutral package.
20:02.234: INFO: PauseOrResumeAUThread: Successfully resumed Automatic Updates.
20:07.453: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:08.422: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:08.765: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:08.968: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:09.125: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:09.906: INFO: Setup exit code: 0x00009C49 (40009) - Unable to launch one of the installation packages.
20:10.000: INFO: Scheduling upload to IE SQM server: http://sqm.microsoft...e/sqmserver.dll
20:10.031: INFO: SQM Upload returned 403
20:10.047: INFO: Cleaning up temporary files in: C:\Users\PROFES~1\AppData\Local\Temp\IE98B1A.tmp
20:10.093: INFO: Unable to remove directory C:\Users\PROFES~1\AppData\Local\Temp\IE98B1A.tmp\IE9-support, marking for deletion on reboot.
20:10.125: INFO: Unable to remove directory C:\Users\PROFES~1\AppData\Local\Temp\IE98B1A.tmp, marking for deletion on reboot.
20:10.140: INFO: Released Internet Explorer Installer Mutex



just a question is your IE 8 browser working fine..

and have you installed the updates before installing IE 9. after checking the log there is one place where i would like to point is the log
"20:07.453: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:08.422: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:08.765: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:08.968: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
20:09.125: INFO: Link clicked, opening URL in new window:'C:\Windows\IE9_Main.Log'
"

can you upload the log IE9_main.log here.. i know it is pretty huge you could use a skydrive to do so ..

sorry for the delay in answering.. do let me know

Edited by Sudlo, 10 January 2011 - 03:35 PM.

  • 0

#4
rodigobarg

rodigobarg

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 6 posts
Problem solved :D
  • 0

#5
Sudlo

Sudlo

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts

Problem solved :D



that is great.. may i ask what have you done to resolve this ;)
  • 0

#6
rodigobarg

rodigobarg

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 6 posts
Well I read I should put src /scannow on cmd and it solved the problem :D
  • 0

#7
Sudlo

Sudlo

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Amazing that is neat stuff..

glad it resolved..

:D
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP