Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

XP Pro. SP3. Boot up Problem


  • Please log in to reply

#16
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Go back into the msconfig startup and uncheck anything that says Bonjour and untick it.
Restart and let us know if you still have the problem.
  • 0

Advertisements


#17
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Received via pm this morning.

Hi, Just wanted to message you to save you time trying to sort out my problem with XP hanging once dektop loads.
I've had a hardware failure this evening where nothing will now boot, not even from my spare back up HDD with duplicate O/S on it.
Now never gets past "boot Manager missing" irrespective of which drive is installed so I'm suspecting a failed MoBo..
That could explain the randomness to the problems we were trying to diagnose.
Thanks for your time and assistence but I think I might need to go shopping on Monday.



Thank you for letting us know. Do the drives work in another system? Though they may not bootup completely since the drivers for the original corrupted system will not be the same for the testing system.
  • 0

#18
Mychael

Mychael

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 76 posts
The only other systems I have are a laptop and my older G4 imac neither would suit to try the HDD.
I'll just PM you once I get something happening again as this thread will roll off the page and get lost.

Thanks for the help.
  • 0

#19
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
No worry as we don't close topics here when they are finished or not. Just shoot me a pm and we can pick up where we ended. :D
  • 0

#20
Mychael

Mychael

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 76 posts
Problem solved. Sort of, a replacement MoBo has cured 95% of the issues and at this point in time I'm just putting the continuing niggles down to correctly setting up the new hardware.
  • 0

#21
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Thanks for the update and I'm glad to hear that most of the issue has been resolved.
I will continue to monitor this topic in case you have other issues with the system now.
  • 0

#22
Mychael

Mychael

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 76 posts
Thanks. :D
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP