Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Driver Trouble


  • Please log in to reply

#1
camjones1708

camjones1708

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
I need some help guys. I had to boot from a windows xp disc and now I lost all the drivers that came on the computer. I managed to go to HP's website and install some of them but a lot of them are giving me trouble saying I don't have a UAA BUs installed. I still have two drivers with yellow question marks next to them that I can't find then. One is "Audio Device on High Definition Audio Bus" and the other is "Ethernet Controller". You could probably guess the two things that aren't working on my computer is the sound and the ethernet port. Oh yeah my computer is a HP Pavilion 7210n with Windows XP Professional as the operating system. Here is a link to it on HP's website. http://h10025.www1.h...823/loc:0&cc=us

Thanks for the help in advance!
  • 0

Advertisements


#2
Macboatmaster

Macboatmaster

    7k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,237 posts

I had to boot from a windows xp disc



Do you mean that you did a reinstall of XP, a repair install of Xp or what please.
You are very l;ikely now back to XP as it was on the CD.
That is why you have these issues.

The LAN is integrated on the motherboard,
Network (LAN)Integrated 10/100 Base-T networking interface
download from the heading - original drivers-the chipset drivers.
http://h10025.www1.h...sw_lang=&os=228

Edited by Macboatmaster, 14 February 2011 - 08:24 AM.

  • 0

#3
camjones1708

camjones1708

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
I think reinstall would be the correct term. I booted from the disc and installed it over my previous copy of xp.
  • 0

#4
camjones1708

camjones1708

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
I tried that solution for the ethernet controller missing a driver and it still remains unresolved.
  • 0

#5
Macboatmaster

Macboatmaster

    7k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,237 posts
Go start. right click My Computer and click properties.
On the general tab which version of XP -by way of service pack please.
  • 0

#6
camjones1708

camjones1708

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
Microsoft Windows XP
Professional
Version 2002
Service Pack 3
  • 0

#7
Macboatmaster

Macboatmaster

    7k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,237 posts
I cannot understand HOW following a clean install of XP and updating it back to SP3 you do not now have the Universal Audio Architecture Bus driver installed it would install with XP and be updated with all the updates and service packs you had to do after the install from the CD. WAS THIS A Microsoft Xp CD or an HP reinstall disc. Have you reinstalled, did you have to do all the updates, or was it a software recovery CD or the like from HP.
You must know - what it was you used and what procedure you went through.
See this link if it offers you the hotifx try it.

http://support.microsoft.com/kb/888111

If that does not work go back to the HP site here and search the offered downloads for the one that covers your model.
http://h20000.www2.h...&st=1&ns=0&sc=2


YOU HAVE I presume downloaded the audio drivers.
http://h10025.www1.h...137823&sw_lang=

Edited by Macboatmaster, 17 February 2011 - 08:37 PM.

  • 0

#8
camjones1708

camjones1708

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
I used a windows xp projessional disc. And yeah I don't know why it wouldn't install. I am currently trying the hotfix and will post my results.
  • 0

#9
camjones1708

camjones1708

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
The hotfix couldn't solve anything. And when I install that sound driver I receive the error message : Your system does not have Microsoft's Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio bus driver installed. You must install this driver before installing the realtek high definition audio drivers. You can obtain the UAA HD audio bus driver from Microsoft.
  • 0

#10
camjones1708

camjones1708

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
I found the ethernet controller driver. I used the driver from here:
http://catalog.updat...f9-b3a2790b1ca2
  • 0

#11
Macboatmaster

Macboatmaster

    7k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,237 posts

If that does not work go back to the HP site here and search the offered downloads for the one that covers your model.
http://h20000.www2.h...&st=1&ns=0&sc=2



YOU HAVE I presume downloaded the audio drivers.
http://h10025.www1.h...137823&sw_lang=


Your system does not have Microsoft's Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio bus driver installed. You must install this driver before installing the realtek high definition audio drivers. You can obtain the UAA HD audio bus driver from Microsoft.


We already knew that your system reports the the Microsoft UAA driver is NOT installed.
It should have been installed with the updates and the Service Packs.
The first quote is from my post after "If this does not work"
The second quote is HAVE you installed that audio driver.
You wil have to search that link I sent you for the UAA driver, I do not have the time to go throyugh all of the HP site for your computer.

Edited by Macboatmaster, 18 February 2011 - 02:06 PM.

  • 0

#12
camjones1708

camjones1708

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
I installed the Microsoft UAA HD Audio bus driver and then retried to install the realtek audio driver from hp and i'm receiving the same error. I'm out of ideas on what to do.
  • 0

#13
camjones1708

camjones1708

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
I also managed to get a realtek audio device on my list of devices but that failed to fix my sound
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP