Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

External monitor of a laptop does not recieve signal after system logs


  • Please log in to reply

#1
madzee1911

madzee1911

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 5 posts
Hey guys!
Am kinda new here.......i need ur help! my laptop( Core Solo ) with an external monitor does not recieve or send any signal to the monitor......my primary monitor is spoilt and hence i opted for the external monitor...........now the system wont get past the login screen........sometimes the windows says that its checkin the disks.....but as soon as that is done am not able to get any display on my monitor........i also tried booting through vga boot log and it worked but the resolution was quite low........and when i tried to adjust the resolution "POOF"......the display is gone again! :D Guys plzzzzz help me out!
  • 0

Advertisements


#2
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
Hi madzee1911 ... :D ..:D

which screen shows the log in screen...the laptop or the external monitor...
what do you mean by

my primary monitor is spoilt


  • 0

#3
madzee1911

madzee1911

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 5 posts
thanks for the reply............its my laptop's monitor which is spoilt.......that is the very reason i connected an external monitor......and it was working fine for about a year!..............so please can you help me out??
  • 0

#4
madzee1911

madzee1911

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 5 posts
My friend @Lurch told me that i had to run a chkdsk.....i did tat.....but the problem still persists.....and the chkdsk did not find any errors...
  • 0

#5
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
try booting into safe mode with networking...if you can then you need to get the video driver and install it..
  • 1

#6
madzee1911

madzee1911

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 5 posts
Thanks for the advice Technician! It worked like a charm!!! Thanx A ton!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
  • 0

#7
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
your welcome... :D
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP