Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

GT5040 - no sound after system restore


  • Please log in to reply

#1
Keithinpcola

Keithinpcola

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Hi -

I had to run a system restore - and now no sound - Googled up the issue and found this

http://www.geekstogo...store-please-h/

I dod have an integrated sound card -

I have tried all of the solutions -
Gateway support sight - down loads - nope
Recovery driver disks purchased - no joy


edit 5/12/11

Digging deeper into this issue - dang !

Purchased and ran Numbus recovery disk - this populated the system devices -
When I restart - the hardware wizard tries to installed microsoft UAA audio bus driver
Looks for hdaubus.sys in c:/windows/driver cache
found version 6.0.6001.17036 - 53,760 bytes in c:/windows/system32/drivers

First just pointed the h/W wizard to this file, then moved a copied into c:/windows/driver cache
Same result - MS UAA started to download - says it is using hdaubus.sys - then stops and say it cannot install device

I see M/S UAA with device manager - with yellow mark - click on it - unitastall- reload - try updating - all no joy

Could I be having a compatibiity problem with hdaubus.sys and Microsoft UAA?

one other thing I tried - I down loaded realteks drivers - run the install - the H/W wizard want to install M/S UAA. If I halt this - I get a PCI devise listing with a yellow mark

HELP !

Keith



#####################
Fixed - downloaded versions 5.10 of hdaubus.sys -
and then PC life was full of sound

Edited by Keithinpcola, 12 May 2011 - 08:36 PM.

  • 0

Advertisements


#2
phillpower2

phillpower2

    Tech Staff

  • Technician
  • 20,025 posts
Hi Keithinpcola :)
Thank you for posting your solution to the sound issue
it may help others in the future :unsure:
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP