Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Lost sound - Vista Home SP2


  • Please log in to reply

#1
slinger1937

slinger1937

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
Can someone can help my friend. She has a Dell Laptop with Vista Home Premium and the Sound has stopped working.
There is a Red X on the task bar speaker.

In the Device Manager, Sound, Video and Game Controllers, the sound is enabled, we have uninstalled the card, reinstalled and then updated the drivers.
In the Services tab of System Configuration Utility, the The Windows Audio endpoint Builder is stopped , as is Windows Audio, they both have ticks in the left hand boxes.
We have tried a System restore, but the earliest date 10th May is after the problem occured.
We did a sfc /scannow which ran and then told us that it has found problems which it could not repair, we don't know if this could be part of the problem, but we don't know how to repair these errors anyway.
My friend lives a long way away from me, I have access to her Laptop via "Teamviewer" if required, I can follow instruction o.k. but my knowledge is limited, hers is worse.

Any advice please?.

Edited by slinger1937, 14 May 2011 - 03:45 PM.

  • 0

Advertisements







Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP