Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Startup Problem


  • Please log in to reply

#1
Taisch

Taisch

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 16 posts
when i start or shut down my pc the screen doesn't turn on until it boots up to the logon screen. and when i hit shut down and it logs off and prepares to shut down the monitor turns off again. my graphics card is a ati radeon 9600.
Any help? :tazz:
Thanks
  • 0

Advertisements


#2
Webslinger

Webslinger

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 36 posts
Strange it is, this problem you have Obi-Wan...

I've actually had a friend who had a similar problem and his problem originated from using the DVI of his graphicscard, because the MoBo didn't initialize the DVI, only the driver in windows did.

A few other things to try;

Check all your cables.
Try not using DVI (if you do use it) but the normal vga connector.
Try it with another monitor.
Check your bios settings.

Try flashing you’re MoBo bios and your Graphicscard bios to their latest versions.
Do this at your own risk and don't try it if your computer knowledge is limited, then ask someone else.

Webslinger

Edited by Webslinger, 01 June 2005 - 05:09 AM.

  • 0

#3
Taisch

Taisch

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 16 posts
Kool thanks ill give them a go
  • 0

#4
Taisch

Taisch

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 16 posts
yea she's all sweet now, thanks
  • 0

#5
Doby

Doby

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,075 posts
Yes but what exactly was the fix
  • 0

#6
Taisch

Taisch

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 16 posts
woops completely wrong topic string, sorry.

Edited by Taisch, 13 June 2005 - 10:00 PM.

  • 0

#7
scrushmaster

scrushmaster

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 92 posts
Doby the [bleep] grafx card was not booting through cmos or the bios or whatever the [bleep], but windows was still initializing it. Im guessing he is one of these video game junkies like me that has like 3 graphix cards in his comp and never knows which one he is using lol.
I run dual 6600 gt's and for 2d games my Voodoo 5 (Best 2d quality bar none) of course.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP