Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Sound Level Goes up and down


  • Please log in to reply

#1
Mac_Quazi

Mac_Quazi

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 52 posts
Hi

I been having problems with my sound for a long time now, and i've ignored it. But now it getting annoying. No matter how many times I've formatted and re installed windows the same problem occurs. i've had this problem for around 2 years.

what happens is that when im playing a song or watching a movie, sometimes the volume goes really low sometimes and automatically goes up again. I dont know why this keeps happening. Im not sure but I have ACE mega codecs pack 6.03 installed on my computer and it seems like that, thats whats causing the problem. I dont want to uninstall this cuz its a really good codecs pack.

is there anything i can do about it? please help

thanx
  • 0

Advertisements


#2
austin_o

austin_o

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 2,089 posts
Is this on board audio (on your motherboard) or PCI sound card? In either case, make sure you have the latest driver for the device installed. This would be a good place to start. If you are not sure what you have, run Belarc Advisor (it is free). It will tell you all about your system. Just do a google search for the link to Belarc Advisor.
  • 0

#3
Mac_Quazi

Mac_Quazi

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 52 posts
hi, thanx im gonna download belarc advisor, but i forgot to mention dat i have da same problem with my PCI sound card aswell as the onboard sound card, both have the same problem. basically my PCI sound card stopped working so now im using my onboard soundcard. my PCI soundcard is Creative Soundblaster live 5.1
  • 0

#4
austin_o

austin_o

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 2,089 posts
I think you may have identified the problem. You have two sound cards installed. First, you need to get into the bios and make sure the on board sound card is enabled since that is the one you are using. If the PCI sound card is bad, I would suggest taking it out of your system all together. Go to device manager, remove it. Then shut down the computer and remove it. This may be what has been causing the problem. Try this and see if the trouble goes away.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP