Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Arch, wlan setup problem


  • Please log in to reply

#1
helioz

helioz

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Hi,
I use archlinux and was setting up wifi. Installed b43 firmware for broadcom wireless device.I personally think that it's because arch cannot start my device.
when i hit
[root@lappy helios]# ip link set wlan0 up
RTNETLINK answers: Operation not supported
[root@lappy helios]# ip addr
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 16436 qdisc noqueue state UNKNOWN 
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
    inet6 ::1/128 scope host 
       valid_lft forever preferred_lft forever
2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP qlen 1000
    link/ether 00:23:5a:41:0b:f7 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 192.168.1.2/24 brd 192.168.1.255 scope global eth0
    inet6 fe80::223:5aff:fe41:bf7/64 scope link 
       valid_lft forever preferred_lft forever
3: wlan0: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN qlen 1000
    link/ether 00:21:00:d4:f8:94 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff


Any ideas what I might do? I tried a lot but found little information. Thank you.
P.S: I prefer b43 to broadcom-wl. Even a hint on what I might search for is appreciated.
  • 0

Advertisements







Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP