Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Building a new pc and trying to use old hard drive


  • Please log in to reply

#31
faniggler

faniggler

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
Hey I was wondering about something when I start my build.
When I finish, there will be discs that came with the motherboard, OS and GPU. In what order to I install these (I'm assuming in the exact order I listed them).
One more thing, when I have everything in the tower should I plug my monitor into the mother board first then install the disc that came with the GPU? Then after that, use the GPU's port?
  • 0

Advertisements


#32
phillpower2

phillpower2

    Tech Staff

  • Technician
  • 20,024 posts

When I finish, there will be discs that came with the motherboard, OS and GPU. In what order to I install these (I'm assuming in the exact order I listed them).

OS first, also please note that you are advised to choose to do a full NTFS format of the HDD first to ensure a clean install of W7.

One more thing, when I have everything in the tower should I plug my monitor into the mother board first then install the disc that came with the GPU? Then after that, use the GPU's port?

The GPU port, the system will use Windows generic video card drivers initially which will also allow you to install the MBs chipset drivers etc.
  • 0

#33
faniggler

faniggler

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
I forgot to update! I have had everything up and running for about 5 days now. Everything is running great. I had a hiccup at start up but I had a guy from work here with me to make sure I didn't mess anything up. But yeah, I'm running pretty smooth!
  • 0

#34
phillpower2

phillpower2

    Tech Staff

  • Technician
  • 20,024 posts
Thanks for the update, I am pleased to hear that you are up and running :thumbsup:
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP