Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

JUNE 10, Malabyte locking up, etc... [Solved]


  • This topic is locked This topic is locked

#31
Essexboy

Essexboy

    GeekU Moderator

  • Retired Staff
  • 69,964 posts
Further information on the received error

In the BIOS, look in the boot options and take the "other devices" or "other" out of the boot sequence.
Also check to see if boot from LAN is enabled. If it is, disable it. PXE is a protocol that will enable you to boot from a network drive or server.
When it says that it failed, it is because it could not find an OS on the network.


  • 0

Advertisements


#32
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
YES I did REBOOT after each change. After doing all day, trying various services that were turned off, I rebooted and messed with it ALL day Sunday to try to get it down to maybe three. Best I cold find was sluggish, other than the one area that made me search why it didn't want on the internet, then microsoft fixed it. I got tired & went to bed.

Woke up Monday to: What I posted, but part of it was "Check cable connection! .. Followed by no boot disc.

When I tried winxp w/my external floppy, I know, wrong os, but it did seem to try, but now I was hoping in the ONE hr. I have today, I might have a link to a bootable disk so I can get something accomplished on the ole job front, or if not, I'm homeless soon.

TY

Penny
  • 0

#33
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
I didn't bring my pc to library today, but in the last couple of times, YES I have tried to moved the option down to USB or CD. but no luck, I hate sending it back to TOSHIBA, cuz then I'll b back to square one.
  • 0

#34
Essexboy

Essexboy

    GeekU Moderator

  • Retired Staff
  • 69,964 posts
OK in the BIOS ensure that only HDD and CD are the only two boot areas selected

I can get a boot CD for you that will enable you to access all the files and probably the internet

OK next we will work outside of windows then Please print these instruction out so that you know what you are doing
  • Download OTLPENet.exe to your desktop
  • Ensure that you have a blank CD in the drive
  • Double click OTLPENet.exe and this will then open imgburn to burn the file to CD
  • Reboot your system using the boot CD you just created.
    Note : If you do not know how to set your computer to boot from CD follow the steps here
  • As the CD needs to detect your hardware and load the operating system, I would recommend a nice cup of tea whilst it loads :)
  • Your system should now display a Reatogo desktop.
    Note : as you are running from CD it is not exactly speedy
  • Double-click on the OTLPE icon.
  • Select the Windows folder of the infected drive if it asks for a location
  • When asked "Do you wish to load the remote registry", select Yes
  • When asked "Do you wish to load remote user profile(s) for scanning", select Yes
  • Ensure the box "Automatically Load All Remaining Users" is checked and press OK
  • OTL should now start
    ]
  • Press Run Scan to start the scan.
  • When finished, the file will be saved in drive C:\OTL.txt
  • Copy this file to your USB drive if you do not have internet connection on this system
  • Right click the file and select send to : select the USB drive.
  • Confirm that it has copied to the USB drive by selecting it
  • You can backup any files that you wish from this OS
  • Please post the contents of the C:\OTL.txt file in your reply.

  • 0

#35
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
Yes if you can please, although, when I checked my 4 cds that I made off the library pc it stated that it was bootable ??? In a 27 min crunch :D Got hubby getting printed copy, & really trying not to resend this dern thing back to Toshiba :D

Getting ready to copy the above on cd, realized most files are 2 big for floppy, & cd burner sticks, but it's working :D

TY

Penny


DOWNLOAD is going to take like 1 1/2 hrs. I DON'T know, I'm down to 19 min.

Edited by penelopepony, 19 June 2012 - 12:11 PM.

  • 0

#36
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
??? It seems like it almost wants to work, but then shows "WIN XP" ??? So I'm still down. Blackscreen reads:

CD BOOT: Memmory overflow error
Intel UNDI, PXE-20 (Build 083)
Copyright © 1997-2000 Intel Corp
For Atheros PCIE Ethernet Controller v.2.0.27
Check cable connection!
PXE-MOF: Exiting Intel PXE-ROM
No BOOTABLE DEVICE --- insert boot disk & press any key.

This is what I get on my black sceen as of the last few days.

TY Penny
  • 0

#37
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
Try posting this AGAIN, I'm library rushing again, I read a post from another pro that uses Toshiba's, mine is Windows 7. Bio's now set: CD, HDD, USB, LAN, ??? eSAT FDD

TY this all is great, but I'm just praying that I dont' have to send this back to Toshiba, 7-10days, & I need to get my websites up, & learn how to make a banner, TAKING SUGGESTIONS 4 where to learn.


TY

PEnny
  • 0

#38
Essexboy

Essexboy

    GeekU Moderator

  • Retired Staff
  • 69,964 posts
Could you access the BIOS and let me know what the order of boot devices is and which ones are selected (active)
  • 0

#39
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
CD, in white, TSSTcorp CDDVDW TS-L633c(s4)
HDD, in black, Toshiba mk2576gsxn
USB,
LAN,
eSAT
FDD

I may have to switch libraries, I'm on last few min. here, & this one u can't use youtube, or I re-tried to look @ yesterdays download, thinking maybe I missed the win7 something, downloaded it to desktop, & got denied access to put it on another cd.

TY again.

Penny
  • 0

#40
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
OK, after last ? relooked & researched, re-do, instead of hitting F10, hit "SAVE CHANGES." Put Disk 1 in, got excited, it seem to be taking it, showed Windows & something I haven't seen in a while, the long oval, w/green status bar, moving, but it disapeared, no just a black screen, lights NOT blinking :( BUT I feel I made a GOOD Change :)

Now after a couple of retries :) top left lil white line (1/6th") on black screen IS blinking. Keepin fingers crossed that this is good, librarian feeling sorry for me, letting stay on a lil longer it seems :D

Edited by penelopepony, 20 June 2012 - 01:13 PM.

  • 0

Advertisements


#41
Essexboy

Essexboy

    GeekU Moderator

  • Retired Staff
  • 69,964 posts
Ok ensure the following are disabled

LAN,
eSAT
FDD


Set the CD as first boot device
F10 to save the changes and then retry OTLPE
  • 0

#42
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
Well research seem to indicate that lil blinking dash sign was not good, so I took battery out for a while, now I'm back @ CORRUPT :(
  • 0

#43
Essexboy

Essexboy

    GeekU Moderator

  • Retired Staff
  • 69,964 posts
Are you able to run the OTLPE disc ?
  • 0

#44
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
New to this, went into ADVANCE, disabled USB, then clicked it to get deeper, wasn't sure about estata fdd, tried Google, library maching SLOOOOOWWWWW @ This one, ask for more time, got 15.

??? I got Win7, will this Reatogo X PE work, I'm trying anyways. Last few times it came up in blue screen gave chkdsk DOS command, over my head :D In esata I hit compat, thing

:( Showing XP again, usually goes bad @ this point, black screen, different...OMG, baby blu screen...pointer, & OMG FINALLY Real to go logo.

Slow part I can deal with, I can hold it in my lap on way home, screw WalMart run :D
  • 0

#45
penelopepony

penelopepony

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 113 posts
I assume C is my infected folder? That's what I chose. Put up a box, Windows is not 2000.

Edited by penelopepony, 20 June 2012 - 04:36 PM.

  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP