Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Webcam is not found or is not working properly


  • Please log in to reply

#1
CLight

CLight

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
I'm new here I'm have sony vaio running windows 7 64 bits, I'm having problem with my built in webcam which I click capture button, a message appear A webcam was not found or is not working properly. Please click Connect button try again, I click connect button the message said Camera not found. The camera is either being used by another application or is not connected. Make sure the camera is connected and working properly, then try again.

I go to device manager, imaging device, update driver, nothing work. I tried uninstalled and re-installed but nothing any help ?
  • 0

Advertisements


#2
Macboatmaster

Macboatmaster

    7k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,237 posts
Welcome to Geeks to Go

First thing to try is this
Steps to turn on integrated WebCam on Sony Vaio Laptop

a. Click on Start and then click on all programs.

b. Go all the way to the bottom until you see "Arcsoft Webcam companion"

c. Click on it and then click on Webcam companion 3 to turn your webcam.

If that does not work - proceed as the other suggestions on this link please
http://answers.micro...aa-13b806c9574d
  • 0

#3
CLight

CLight

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
I tried that still see the same message
  • 0

#4
Macboatmaster

Macboatmaster

    7k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,237 posts
so did the driver install OK using the information on that link I sent you and do you have Skype installed and what happens if you exit Skype will the camera then work
  • 0

#5
CLight

CLight

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Yes the driver install ok, the 2 green led light was not on either by the webcam.
  • 0

#6
Macboatmaster

Macboatmaster

    7k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,237 posts
Please answer the other part of the post.
Is it applicable to your situation or will the camera not work irrespective of Skype
http://community.sky...ype/td-p/207688

ALSO check your applicable model on here and follow this please
http://www.sony-asia...port/faq/427438
  • 0

#7
Macboatmaster

Macboatmaster

    7k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,237 posts
CLight
Did you make any progress please.
Kindly update the topic for us when you get chance
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP