Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Check Disk error on external hard disk


  • Please log in to reply

#1
Andrewchan

Andrewchan

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
I am having problem with my Toshiba hard disk. When ever I am copying a big file to it, it runs fast until it reached approx 95% and then it takes a long long time before it completes. If I copy two big files at a time, it will do the same at the end of each files. I have tried running error check a few times and attached is the report. If I tick the "scan for and recovery of bad sectors", it will again take a long time. Is the hard disk permanently damaged or just requiring a re-formatting?

Attached Thumbnails

  • Checkdisk.png

  • 0

Advertisements


#2
Wolfeymole

Wolfeymole

    Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,929 posts
It is indicated that you have a "Volume Bitmap is Incorrect" message, therefore have a read of this from Microsoft.

http://support.microsoft.com/kb/976329
  • 0

#3
Andrewchan

Andrewchan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
Thanks but doesnt help much as I am not sure on how to "hotfix". Will a reformat on my external hard disk work? or is there any freeware that will help fix this?
  • 0

#4
Wolfeymole

Wolfeymole

    Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,929 posts
Can you show me a screen shot of what the external disk looks like in Disk Management please.
  • 0

#5
Andrewchan

Andrewchan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
after much frustration and a reformat, all problem seems to have gone. Thanks anyway.
  • 0

#6
Wolfeymole

Wolfeymole

    Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,929 posts
Thank you for letting us know. :thumbsup:
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP