Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Can't log in my user profile, loads temporary profile


  • Please log in to reply

#1
okayokay

okayokay

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Recently my computer was freezing a lot and I had to shut it down (from the turn on/off button) and I know this is bad.
Yesterday I shut it down like this then I tried to turn it on it didn't load past the "Welcome'' screen and after some time it loaded and a message showed ''You have been logged in with a temporary profile. You cannot access your files and files created in this profile will be deleted when you log off". I tried to log-in in save mode but it did the same thing.

I was going to try ''Repair user account'' to see if it works but i can't see the ''ntuser.ini'' file? (This is about trying to copy the the files from the old account to a new one). And there are 2 ntuser.dat files one is called ntuser1.dat and the other is ntuser2.dat (or something like this) and I don't know which one to copy. Also i tried to copy all the files but it said there's not enough space.

I read some things and it said there is either not any solution or there were some things that worked for SOME people but I'm not very good at computers and in these solutions it said to delete some thing but I'm scared to lose some things in my old account or to ruin my computer!

When I log in the new account i created or when in the temporary account I CAN'T connect to internet.My internet is with cable and before when i start my computer i was clicking on the connections icon (in the right corner of start menu) and then i would click to connect. I had 2 option one is my internet provider and the other said ''unidentified network'' (this one was always connected but i didn't have internet i need to connect to the my internet provider name. But now when i click on it the only one that shows is the ''unidentified network'' which now says ''no internet access''

How can I repair this? If I have lost my user account now does that mean I need to call my internet provider to come and install the internet connection again?
- I'm using Vista

Can someone please help me, I'm not advanced in computers and sorry for my bad English.

Edited by okayokay, 30 June 2013 - 12:33 PM.

  • 0

Advertisements


#2
rockmilk

rockmilk

    Certified monkey.

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,773 posts
How about logging into safemode with a command prompt
http://www.vistax64....-safe-mode.html


Then...........


Running a system restore from there.
http://windows.micro...-command-prompt

Or create a new admin profile from the safemode with command prompt with these command's.

Type each command below hitting enter after each one.

net user test /add
net localgroup administrators test /add
Exit
  • 0

#3
okayokay

okayokay

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
I scanned disk C for errors and now I can access my user account!!
It said ''WIndows replaced bad clusters in file 92864 of name users\user\ntuser.dat" I have no idea what lead to this?
Btw thanx, you reply kind of helped me find something else that lead me to check the disk

Edited by okayokay, 01 July 2013 - 03:48 PM.

  • 0

#4
rockmilk

rockmilk

    Certified monkey.

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,773 posts
Well I would at this point have my machine checked out by the malware team here is a link.

Follow the steps here.
http://www.geekstogo...cleaning-guide/

Then start a new thread with the link below.
http://www.geekstogo...o=new_post&f=37

Also you might consider giving your machine a good cleaning with canned air if you never have before.

Unplug the tower open up the side.Get can of compressed air and blow out the machine and reseat the ram modules video card etc,see video Plug it back in and see how it goes.WHILE YOU HAVE THE RAM AND VIDEO CARD OUT BLOW OUT THE SLOTS THAT THEY PLUG INTO.ALSO BLOW OUT THE HEAT SINK.SEE VIDEO



Good luck with your machine. :)
  • 0

#5
okayokay

okayokay

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
I will try to check it for malware later thanx
I have other problems with my computer. The fan is mostly all the time very loud and the cpu and memory usage are very high even thought I don't have anything open. Recently I've been getting ''Display driver stopped responding''.
- And Im using laptop
  • 0

#6
rockmilk

rockmilk

    Certified monkey.

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,773 posts
Still might want to get it checked by the pro's here and laptop's get dirty as well.




Good luck.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP