Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Problems connecting to Internet


  • Please log in to reply

#1
ShowMe

ShowMe

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 126 posts
Vista Inspiron laptop. I am in safe mode and have access. Otherwise, no browser, IE, FireFox or Chrome can access internet. But if I want to update antivirus or Malwarebytes, they connect. I am at a loss to figure this out. Any help appreciated.
  • 0

Advertisements


#2
zep516

zep516

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 7,600 posts
Hi showme,


That problem sounds like a Firewall or Anti Virus program, those programs don't run in Safe Mode, so it's a good bet that they may be the issue. You can try to disable those programs in normal mode and see if you can get a connection. It's also possible a reinstall of the Anti Virus program may be needed.

Remember only 1 Anti Virus and 1 Firewall should be running.

What Anti Virus are you using?

If you have already tried all this, and this problem just popped up out of the blue, you may consider a simple System Restore to a time when things were working correctly.

Thanks
Joe :)

Edited by zep516, 03 January 2014 - 08:49 PM.

  • 0

#3
ShowMe

ShowMe

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 126 posts
Thanks for the quick reply. I have ESET Smart Security. did a system restore and then tried to update the AV and it will not update, it says I have the current update, but it is from Dec 8th, so I know that's not right. I disabled it and I am now on the internet in regular mode, so I think your suspicion is correct. I may have to wait until Monday to get help removing and reinstalling the AV. I had had problems before with Malwarebytes and ESET conflicting, but changed MWB to delayed start and now OK Only one AV and one firewall. I will try to make changes and get back to you if successful, otherwise until Monday, and again, THANKS! I feel better already!
  • 0

#4
zep516

zep516

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 7,600 posts
OK. ShowMe......

Standing by...

Thanks
Joe :)
  • 0

#5
ShowMe

ShowMe

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 126 posts
OK Zep, I think I am in the clear. ESET is working normally, update is current. I reinstalled Chrome and ran it and Firefox on both accts on computer. No conflicts and all worked well. I updated Sys Restore to today, since it is all in order. Thanks for staying with me, it is very reassuring to know that G2G is right there. Happy New Year!
  • 0

#6
zep516

zep516

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 7,600 posts
Sounds good showme,

My brother in law always says that.. Don't tell me "Showme" :)

Thank you for using Geeks to go !

Joe
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP