Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Overclocking Failed?


  • Please log in to reply

#1
reggaemusicman

reggaemusicman

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 22 posts
Ok, I builded a computer recently and everything is working good untill I power on the computer recently. Before win xp pro loads I get a message saying overclocked failed. Can anyone please explain to me why this is happening.

P.S I never overclocked anything on the computer.

Thanks.........
  • 0

Advertisements


#2
Mr White

Mr White

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 53 posts
Try load setup defaults by pressing F2 i had the same problem today and i don't know the cause as well but for me worked to load setup default of values! :) So you can try!
  • 0

#3
mpascal

mpascal

    Math Nerd

  • Retired Staff
  • 3,644 posts
It's not F2 for all systems, but as soon as your computer boots you should see a message that says "Press ___ to enter setup". Press this to enter the CMOS setup utility.

If you have Phoenix - AwardBIOS, try going to Standard CMOS Features -> Load Optimized Defaults

Let me know how this works out.
  • 0

#4
Mr White

Mr White

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 53 posts
You could be right for example i have AMI Bios ! Ty for the reply.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP