Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

No sound on my laptop, help.


  • Please log in to reply

#1
reach1

reach1

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 130 posts

I posted this on the win xp forum but maybe it was the wrong place for it. so ill copy and paste here.

 

I got this old laptop 2 weeks ago and I was trying to update the original xp software and drivers.

For the most part it was easy untill I tryed to update my sound. I was having trouble finding the right file so I decided to try Realtek AC'97 sound device and that uninstalled my original Sigmatel sound controller with out warning. I ended up getting the blue warning screen and had to Delete the Realtek program in Safe Mode. Now it tells me I have no sound device but the Realtek AC'97 shows up under my "Legacy Audio Driver Properties" (audio devices; audio for realtek ac97 audio)(MIDI devices; midi for realtek ac97 audio)(Mixer divices; mixer for realtek audio). I keep trying to delete these but they just pop back up. I would like my sound back or any sound.

 

I have a gateway 400vtx laptop with intel celeron integrated 32 bit graphics.

 

 

On another note I downloaded PC Wizard 2013 and that program does not load. It scans my laptop and stops responding when it scans the Drive controller.

 

Also I try to download other sound devices from intel and it just trys to install Realtek AC'97 again or it says the file is not compatible.


  • 0

Advertisements


#2
reach1

reach1

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 130 posts

--------------------------------------
Summary
--------------------------------------
Computer Brand Name:                                            Gateway Gateway 400VTX
Operating System:                                               Microsoft Windows XP Home Edition Build 2600
Service Pack:                                                   Service Pack 3
Processor:                                                      Intel Mobile Celeron-2200 (2200.0 MHz)
Motherboard:                                                    Gateway Gateway 400VTX (Intel 852GM/852GMV (Montara-GML) + ICH4-M)
Memory:                                                         768 MBytes (Single-Channel)
Hard Drive:                                                     FUJITSU MHV2040AH (38,154 MBytes (40 GB))
Optical Drive:                                                  Slimtype COMBO LSC-24081M (Combo CD-R Writer)
Display Adapter:                                                Intel 82852GM(E/V)/PM/855GM(E) (G)MCH - Integrated Graphics Controller [A1] [Gateway 2000]
                                                                Intel 82852GM(E/V)/PM/855GM(E) (G)MCH - Integrated Graphics Controller [A1] [Gateway 2000]
Audio Adapter:                                                  Intel 82801DB(M) ICH4(-M) - AC'97 Audio Controller [B-1]

 

--------------------------------------
I Really Need Help
--------------------------------------


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP