Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

LAN and Wireless 50% slower when not in safe mode - Win 7 64 bit


  • Please log in to reply

#1
Faina

Faina

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 63 posts

Experts,

 

I have the same problem in 2 different PCs: if I boot in safe mode with network only I have the full ISP bandwith (650Mbs for LAN, 150Mbs wi-fi), but in normal mode I have around half when wired and only 20Mbs on wifi

 

I had already updated all the possible drivers, without success...

 

I have Norton 360 on the LAN pc and Office Scan on the wifi pc. Windows firewall is disable on both

 

I've tried to disable the Norton but nothing changed. I can't disable office scan.

 

Do you have any idea or do you know any tool that can help me in understanding what software is causing the problem?

 

Not sure if this is the right place for this request: please point me to the correct one in case is wrong

 

thanks in advance for your help!

 

cheers


  • 0

Advertisements


#2
donetao

donetao

    Banned

  • Banned
  • PipPipPip
  • 753 posts

Hello! I know nothing about Office Scan, but I know that Norton is a resource hog  and very bloated. I personally like MSE and Malwarebytes running in real time.

You could try Avira or Avast. They are both free.

I 'm not certain about this, but I don't think Norton is active in safe mode and could be the reason you're seeing the difference.

Maybe other members here will know and reply to your topic.


  • 0

#3
zep516

zep516

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 5,508 posts
When something weird happens on a computer and Norton is installed it's usually Norton. Norton does not run in Safe mode, disabling Norton in regular mode may not show the problem clearly so to troubleshoot with better results it may be best to uninstall Norton and see if the issue subsides.

Joe
  • 0

#4
Faina

Faina

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 63 posts

donetao, zep516,

 

thanks for your inputs.

 

I've already tried to uninstall Norton and I have a small improvement (~10%), but still not the same as in safe mode.

 

What about Office Scan? Is even slower than Norton? I can't uninstall that one...

 

cheers


  • 0

#5
zep516

zep516

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 5,508 posts
Hello,

Please download MiniToolBox http://download.blee...MiniToolBox.exe and run it.

Checkmark following boxes:
  • Flush DNS
  • Report IE Proxy Settings
  • Reset IE Proxy Settings
  • Report FF Proxy Settings
  • Reset FF Proxy Settings
  • content of Hosts
  • List IP configuration
  • List Winsock Entries
  • List last 10 Event Viewer log
  • List Installed Programs
  • List Users, Partitions and Memory size
  • List Restore Points
Click Go and post the result.
  • 0

#6
Faina

Faina

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 63 posts

zep516,

 

I sent you a PM with the result

 

thanks

 

cheers

 


  • 0

#7
zep516

zep516

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 5,508 posts
Hello,

I can't do this via pm, everything needs to be in the forum.

Sorry
Joe
  • 0

#8
Faina

Faina

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 63 posts

zep516,

 

I found the problem: was Norton 360.

 

I've uninstalled it and all works fine... I will contact the norton support

 

thanks for your help!!

 

cheers


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP