Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Internet says connected but won't work

Windows Internet Connection

  • Please log in to reply

#1
xxmaddog9899xx

xxmaddog9899xx

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Alright so I've recently installed a new graphic card and my Internet no longer works. It says I'm connected on the bottom right but it won't work.
to give more info, I am using windows 7 64 bit, and am wired in to the router. I'm fine on other computers and devices, and when I am in safe mode everything seems to work.
I also have a sound problem that came at the exact same time, it being sound won't work, but that's not a worry to me. I'm only including that at the off chance they are related.

While the possibility of a virus remains, I was stuck in the hospital for a month and it worked before but not now, so I doesnt seem like it could be that since nothing happened between that time...
Thanks ahead of time for any help

Edited by xxmaddog9899xx, 20 July 2015 - 11:19 AM.

  • 0

Advertisements


#2
Fusionbomb

Fusionbomb

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 634 posts

Hello xxmaddog9899xx... and :welcome:


I'm glad to hear you're on the road to recovery, but I'm sorry you are experiencing networking issues with the PC.  I understand all other devices in the network work properly, your PC is hardwired to the router, and it's showing you're connected in the bottom right icon tray.  You also mentioned it works fine in Safe Mode.

Can you please elaborate on the exact issue when trying to connect to the internet in Normal Mode?  Is there any type of error message?  What browser are you using?  Does the problem persist with other browsers, as well?

Just to confirm... when you open Network and Sharing Center, it shows connectivity to the Internet, with no red X's in the diagram at top?

Keep us updated.  :spoton:


  • 0

#3
Ztruker

Ztruker

    Member 5k

  • Technician
  • 7,090 posts

Open a Elevated Command Prompt:

 

Click on the Start button and type cmd.
DO NOT press Enter or click Go.
Look at the upper part of the window and you will see cmd.exe.
Right click on it and select Run as Administrator.

 

Paste the following into the Command Prompt window, exactly as shown, including double quotes:

cmd /c "ipconfig /all > postme.txt & ping yahoo.com >> postme.txt & reg query "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" | find /i "proxy" >> postme.txt & notepad postme.txt & del postme.txt"

and press ENTER.

A file will open in Notepad. Please copy and paste the contents here. Close the Notepad window and the file will be deleted and the Command Prompt window will also close. Post results in a reply here.


  • 0






Similar Topics


Also tagged with one or more of these keywords: Windows, Internet, Connection

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP