Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Can't install OS! Reboot when launching installation!

- - - - -

  • Please log in to reply

#1
Iron Lion

Iron Lion

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 4 posts

Hello,

 

I have been trying for hours to install windows 10 home on my newly built PC but i can't because there is a problem. I bought the usb version since i don't have an optical drive bay. 

 

The problem: I can start the setup, but when i launch the installation my pc suddenly restarts and boots the usb again, so i get back at the 32/64 bit selection screen. This happens when i click "next" after choosing my drive (see included video). The drive i'm using is a Samsung 850 EVO SSD.

 

I have tried numerous things to fix it including: removing the ram (2x8GB) and putting it back, trying with one ram stick, removing the graphics card and use the integrated graphics card, use different usb ports, use different sata ports, removing the hdd (i can't even start the setup with the hdd plugged in).

 

I also downloaded Windows 10 from the official website and put it on an other usb stick, the same problem occurs.

 

I even tried with Ubuntu and the same problem happens!! When i launch the installation my pc reboots and the setup restarts!

 

I have made a video showing what happens (win 10):

 

I also made a video that shows my BIOS:

 

Everything looks fine... but it doesn't work!!

 

Please help!! :(


  • 0

Advertisements


#2
phillpower2

phillpower2

    Mechanised Mod

  • Moderator
  • 23,784 posts

:welcome:   Iron Lion,

 

I may have missed it in your video but have you tried disabling secure boot, see canned text below

 

To switch UEFI native mode to legacy BIOS mode (and disable secure boot):

Restart the computer. In Windows 8/8.1/10 from the Start or Desktop screen move your pointer over the upper or lower right corner of the screen. When the Windows Charms appear, click the Settings ( ) charm, click Power, and then the Restart option.
Press and hold the F2 key when the screen goes black, and wait for the BIOS setup utility to launch. If your system cannot boot into Windows , shut down the computer completely, then press F2 while powering back on.
Select Security -> Secure Boot, and then Disabled.
Select Advanced -> System Configuration, and then Boot Mode.
Change UEFI Boot to CSM Boot.
To save the change and exit the BIOS setup, press F10. 
 

 

 


  • 0

#3
Iron Lion

Iron Lion

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts

 

:welcome:   Iron Lion,

 

I may have missed it in your video but have you tried disabling secure boot, see canned text below

 

To switch UEFI native mode to legacy BIOS mode (and disable secure boot):

Restart the computer. In Windows 8/8.1/10 from the Start or Desktop screen move your pointer over the upper or lower right corner of the screen. When the Windows Charms appear, click the Settings ( ) charm, click Power, and then the Restart option.
Press and hold the F2 key when the screen goes black, and wait for the BIOS setup utility to launch. If your system cannot boot into Windows , shut down the computer completely, then press F2 while powering back on.
Select Security -> Secure Boot, and then Disabled.
Select Advanced -> System Configuration, and then Boot Mode.
Change UEFI Boot to CSM Boot.
To save the change and exit the BIOS setup, press F10. 
 

 

 

 

 

Thanks for the reply.

I will try that tomorrow since it is late here.


  • 0

#4
phillpower2

phillpower2

    Mechanised Mod

  • Moderator
  • 23,784 posts

You are welcome and good luck.


  • 0

#5
phillpower2

phillpower2

    Mechanised Mod

  • Moderator
  • 23,784 posts

Have you made any progress with this Iron Lion.

 

NB: Not sure what happened but your reply #3 Posted 06 February 2016 - 11:36 PM did not show on the forum until the 10th but did land in my inbox on the 6th, strange  :headscratch:


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP