Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Can't capture windows 10 reference image using MDT2013

- - - - - tech preview

  • Please log in to reply

#1
Moustafa Borhan

Moustafa Borhan

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Dear All,
i'm trying to capture windows 10 reference image using MDT 2013, no problems with windows 7 Enterprise i can capture it normally, i'm only facing problems in capturing windows 10 Enterprise.
 
Error
 
"Error SYSPRP Package Microsoft.NET.Native.Runtime.1.0_1.0.22929.0_x86__8wekyb3d8bbwe was installed for a user, but not provisioned for all users. This package will not function properly in the sysprep image."
 
troubleshooting done
 1. created a new windows 10 VM.
 2. installed only necessary apps (like ms office 2013)
 3. Machine is out of the domain.
 4. machine can access the litetouch.vbs (no authentication problem)
 5. removed all windows 10 default apps 
 6. but can't remove these 
 
Microsoft.VCLibs.120.00_12.0.21005.1_x86__8wekyb3d8bbwe
Microsoft.NET.Native.Runtime.1.0_1.0.22929.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Microsoft.VCLibs.140.00_14.0.22810.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Microsoft.Windows.Photos_15.618.18170.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Microsoft.WindowsCalculator_10.1506.19010.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Microsoft.WindowsStore_2015.7.1.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Microsoft.MicrosoftEdge_20.10240.16384.0_neutral__8wekyb3d8bbwe
 
and it seems that sysprep won't work without removing these apps.

  • 0

Advertisements


#2
FreeBooter

FreeBooter

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,340 posts

"Package Microsoft.NET.Native.Runtime.1.0_1.0.22929.0_x86__8wekyb3d8bbwe was installed for a user, but not provisioned for all users. This package will not function properly in the sysprep image."

 

The error message indicates that one of the built-in apps is opened at least once with account on that device, which caused the app to initialize with that account, means the app is installed for a special account, to remove this error, login with the special account and uninstall the app from there.

You may check the KB article below for more information:

 

Sysprep fails after removing or updating Windows built-in Windows Store apps

https://support.micr...n-us/kb/2769827


  • 0






Similar Topics


Also tagged with one or more of these keywords: tech preview

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP