Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Computer running slow, pages loading slowly, wasnt like that before.


  • Please log in to reply

#31
louuu

louuu

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 223 posts

yes ron, I did say in my last message that I ran the all in one repair and yes I checked afterwards and windows update is working.  ill wait until you decide if I need to uninstall freemake although I would like to keep it if you say its ok to do so.  regarding daemon, its just a virtual drive program that I use to load iso files.  ive used that program for over 10 years on my computer.  do you feel its something that I really need to uninstall?  ill wait for your reply before I proceed with your daemon instructions.  by the way, my computer does seem to be running better now.  thanks.


Edited by louuu, 10 April 2017 - 01:26 PM.

  • 0

Advertisements


#32
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 19,790 posts
  • MVP

Please uninstall Daemon.  You can probably reinstall it later.  I want to see if it is the cause of the errors like:

 

Type: Error Category: 0
Event: 1 Source: VDS Basic Provider
Unexpected failure. Error code: [email protected]


  • 0

#33
louuu

louuu

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 223 posts

i uninstalled daemon.  let me know after you see my vew files if its something that ok to put back.  heres the vew files, thank you.

 

 

Vino's Event Viewer v01c run on Windows 2008 in English
Report run at 10/04/2017 3:45:40 PM

Note: All dates below are in the format dd/mm/yyyy

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
'System' Log - Critical Type
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
'System' Log - Error Type
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:43:29 PM
Type: Error Category: 0
Event: 10010 Source: Microsoft-Windows-DistributedCOM
The server {7D1933CB-86F6-4A98-8628-01BE94C9A575} did not register with DCOM within the required timeout.

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:42:59 PM
Type: Error Category: 0
Event: 1 Source: VDS Basic Provider
Unexpected failure. Error code: [email protected]

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:42:59 PM
Type: Error Category: 0
Event: 1 Source: VDS Basic Provider
Unexpected failure. Error code: [email protected]

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:42:59 PM
Type: Error Category: 0
Event: 1 Source: VDS Basic Provider
Unexpected failure. Error code: [email protected]

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:42:59 PM
Type: Error Category: 0
Event: 1 Source: VDS Basic Provider
Unexpected failure. Error code: [email protected]

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:42:59 PM
Type: Error Category: 0
Event: 1 Source: VDS Basic Provider
Unexpected failure. Error code: [email protected]

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:42:57 PM
Type: Error Category: 0
Event: 7034 Source: Service Control Manager
The Freemake Improver service terminated unexpectedly.  It has done this 1 time(s).

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:42:45 PM
Type: Error Category: 0
Event: 14332 Source: Microsoft-Windows-WMPNSS-Service
Service 'WMPNetworkSvc' did not start correctly because CoCreateInstance(CLSID_UPnPDeviceFinder) encountered error

'0x80004005'. Verify that the UPnPHost service is running and that the UPnPHost component of Windows is installed

properly.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
'System' Log - Warning Type
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:42:56 PM
Type: Warning Category: 212
Event: 219 Source: Microsoft-Windows-Kernel-PnP
The driver \Driver\WUDFRd failed to load for the device WpdBusEnumRoot\UMB\2&37c186b&1&STORAGE#VOLUME#_??

_USBSTOR#DISK&VEN_GENERIC-&PROD_COMPACT_FLASH&REV_1.01#058F63626476&1#.

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:42:07 PM
Type: Warning Category: 0
Event: 7039 Source: Service Control Manager
A service process other than the one launched by the Service Control Manager connected when starting the Choice Mail

service.  The Service Control Manager launched process 3448 and process 3472 connected instead.    Note that if this

service is configured to start under a debugger, this behavior is expected.

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:39:27 PM
Type: Warning Category: 0
Event: 4001 Source: Microsoft-Windows-WLAN-AutoConfig
WLAN AutoConfig service has successfully stopped.

Log: 'System' Date/Time: 10/04/2017 7:39:27 PM
Type: Warning Category: 0
Event: 10002 Source: Microsoft-Windows-WLAN-AutoConfig
WLAN Extensibility Module has stopped.  Module Path: C:\Windows\system32\athihvs.dll

 

 

 

Vino's Event Viewer v01c run on Windows 2008 in English
Report run at 10/04/2017 3:46:57 PM

Note: All dates below are in the format dd/mm/yyyy

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
'Application' Log - Critical Type
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
'Application' Log - Error Type
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Log: 'Application' Date/Time: 10/04/2017 7:42:21 PM
Type: Error Category: 100
Event: 1000 Source: Application Error
Faulting application name: FreemakeUtilsService.exe, version: 1.0.0.0, time stamp: 0x5809d459 Faulting module name:

KERNELBASE.dll, version: 6.1.7601.23677, time stamp: 0x589c9620 Exception code: 0xe0434352 Fault offset: 0x0000c54f

Faulting process id: 0xae0 Faulting application start time: 0x01d2b23276fda512 Faulting application path: C:

\ProgramData\Freemake\FreemakeUtilsService\FreemakeUtilsService.exe Faulting module path: C:\Windows

\syswow64\KERNELBASE.dll Report Id: cfe6a459-1e25-11e7-a06a-e006e6a49d8c

Log: 'Application' Date/Time: 10/04/2017 7:42:03 PM
Type: Error Category: 0
Event: 1026 Source: .NET Runtime
Application: FreemakeUtilsService.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an

unhandled exception.
Exception Info: System.IO.FileNotFoundException
   at

FreemakeUtilsService.Statistics.Manager.ApplyNewTargetsConfigs()
   at

FreemakeUtilsService.Statistics.Manager.TargetsConfigSyncCompleted(System.Object, System.EventArgs)
   at

FreemakeUtilsService.Common.Synchronizer.OnWorkerCompleted(System.Object,

System.ComponentModel.RunWorkerCompletedEventArgs)
   at System.ComponentModel.BackgroundWorker.OnRunWorkerCompleted

(System.ComponentModel.RunWorkerCompletedEventArgs)
   at

System.ComponentModel.BackgroundWorker.AsyncOperationCompleted(System.Object)
   at

System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.WaitCallback_Context(System.Object)
   at

System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback,

System.Object, Boolean)
   at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext,

System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
   at

System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.System.Threading.IThreadPoolWorkItem.ExecuteWorkItem()
   at

System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch()
   at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback()

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
'Application' Log - Warning Type
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


  • 0

#34
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 19,790 posts
  • MVP

Freemake is still causing problems.  Can you uninstall it until we get this sorted out?

 

Search for

 

services.msc

 

hit Enter

 

find Virtual Disk and right click and select Properties then change the Startup Type: to Automatic.  OK.

 

scroll down to 

 

Windows Media Player Network Sharing

 

and change the Startup Type: to Disabled.  OK

 

scroll to 

Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework

change the Startup Type: to Automatic.  OK.

 

Close the services window.

 

 
Right click on (My) Computer and select Manage (Continue) Then click on the arrow in front of Event Viewer. Next Click on the arrow in front of Windows Logs Right click on System and Clear Log, Clear. Repeat for Application.
 
Reboot. 
 
2. Right-click VEW.exe and Run AS Administrator
3. Under 'Select log to query', select:
 
* System
4. Under 'Select type to list', select:
* Error
* Warning
 
 
Then use the 'Number of events' as follows:
 
 
1. Click the radio button for 'Number of events'
Type 20 in the 1 to 20 box
Then click the Run button.
Notepad will open with the output log.
 
 
Please post the Output log in your next reply then repeat but select Application.  (Each time you run VEW it overwrites the log so copy the first one to a Reply or rename it before running it a second time.)
 

  • 0

#35
louuu

louuu

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 223 posts

hi ron.  I uninstalled freemake and then did all the steps you asked and rebooted.  as always i right clicked vew and ran as administrator and entered the settings you requested but when I hit run it came up with an error that said "run time error 75. path/file access error".  I tried it a 2nd time and the same thing happened.  I can only guess that one of the settings we changed caused this??  ill wait for your reply.

 

update:  ron, Ive been using my computer for a bit now since you made the last changes and I think its had a negative impact.  for example when I opened iTunes it got stuck the first time.  then on the 2nd time it opened but it took very long to do so.  then when I opened windows mail it got stuck and I had to close it and then it did open but also took a long time to.  even some normal web browsing seems a bit slower.  none of this was like this before we made the last set of changes as I had used iTunes, my mail and was browsing the web at faster speeds before these changes went into effect.  I just thought I would bring this to your attention,thanks.

 

2ND UPDATE: hi again ron.  the system seems to be ok now and nothing is lagging like I stated in the update before.  I did make a change and what I did was reinstall my intel rapid smart technology back.  I had thought that was giving me problems but as ive stated before it was the malwarebytes program that was causing my freezing.  the intel rapid smart technology is part of the intel rapid storage program and what it does is it uses a 60gb ssd that's in my computer as a buffer working with my hard drive and stores the most used programs/items there for quicker access to commonly used programs and faster boot times.  its almost like turning a regular hard drive into a hybid one.  its working flawlessly so that's good and since reinstalled it ive noticed everything is definitely running faster.  even my mail and iTunes is opening up almost instantly.

 

one other thing.  I spoke to malwarebytes tech support (only through email as theres no phone support) regarding the freezing issue and told them I had used malwarebytes for 10 years with no issues.  now after reinstalling my entire computer from a windows image its not working.  they had me use their uninstall tool to completely wipe malwarebytes off my computer and reinstall.  I did all that but unfortunately its still causing my computer to feeze so I replied back to them that it didn't work and I went into safe mode and turned it off again and now everything is working again.  its just strange that after 10 years of no problems with malwarebytes now theres a problem.  obviously there must be some sort of conflict and im hoping they can fix it.  would you by any chance have any ideas why its not working now?


Edited by louuu, 11 April 2017 - 04:59 PM.

  • 0

#36
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 19,790 posts
  • MVP

Very strange.   "run time error 75. path/file access error" is usually what you get when you forget to right click and run as admin.  

 

Oh well:

 

Please download MiniToolBox, save it to your desktop and run it.

 
Checkmark only the following checkbox:
 
  • List last 10 Event Viewer Errors
  •  
    Click Go and post the result (Result.txt). A copy of Result.txt will be saved in the same directory the tool is run.

    • 0

    #37
    louuu

    louuu

      Member

    • Topic Starter
    • Member
    • PipPipPip
    • 223 posts

    Norton flagged minitoolbox as a potentially bad item but I restored and excluded it from future scans.  heres the results, thank you.

     

     

    MiniToolBox by Farbar  Version: 17-06-2016
    Ran by Eve8500 (administrator) on 12-04-2017 at 07:04:43
    Running from "C:\Users\Eve8500\Desktop"
    Microsoft Windows 7 Home Premium  Service Pack 1 (X64)
    Model: XPS 8500 Manufacturer: Dell Inc.
    Boot Mode: Normal
    ***************************************************************************

    ========================= Event log errors: ===============================

    Application errors:
    ==================
    Error: (04/12/2017 02:58:24 AM) (Source: Application Error) (User: )
    Description: Faulting application name: esu.exe, version: 1.0.0.0, time stamp: 0x58dac8d5
    Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 6.1.7601.23677, time stamp: 0x589c9620
    Exception code: 0xe0434352
    Fault offset: 0x0000c54f
    Faulting process id: 0x1918
    Faulting application start time: 0xesu.exe0
    Faulting application path: esu.exe1
    Faulting module path: esu.exe2
    Report Id: esu.exe3

    Error: (04/12/2017 02:58:21 AM) (Source: .NET Runtime) (User: )
    Description: Application: esu.exe
    Framework Version: v4.0.30319
    Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
    Exception Info: System.IO.FileNotFoundException
       at Garmin.Omt.Service.Shared.Overrides+<UpdateDatacenterOverridesAsync>d__61.MoveNext()
       at System.Runtime.CompilerServices.AsyncTaskMethodBuilder.Start[[Garmin.Omt.Service.Shared.Overrides+<UpdateDatacenterOverridesAsync>d__61, ExpressSelfUpdater, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null]](<UpdateDatacenterOverridesAsync>d__61 ByRef)
       at Garmin.Omt.Service.Shared.Overrides.UpdateDatacenterOverridesAsync(Boolean)
       at Garmin.Omt.Service.Shared.Overrides..cctor()

    Exception Info: System.TypeInitializationException
       at Garmin.Omt.Service.Shared.Overrides.get_OmtBaseUrl()
       at Garmin.Omt.Express.SelfUpdater.Program.RealMain()
       at Garmin.Omt.Express.SelfUpdater.Program.Main(System.String[])

    Error: (04/12/2017 12:32:25 AM) (Source: Customer Experience Improvement Program) (User: )
    Description: 80004005

    Error: (04/11/2017 11:44:53 PM) (Source: Customer Experience Improvement Program) (User: )
    Description: 80004005

    Error: (04/11/2017 10:22:48 PM) (Source: SideBySide) (User: )
    Description: Activation context generation failed for "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"1".Error in manifest or policy file "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"2" on line WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"3.
    Component identity found in manifest does not match the identity of the component requested.
    Reference is WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1".
    Definition is WLMFDS,processorArchitecture="x86",type="win32",version="1.0.0.1".
    Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis.

    Error: (04/11/2017 10:22:48 PM) (Source: SideBySide) (User: )
    Description: Activation context generation failed for "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"1".Error in manifest or policy file "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"2" on line WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"3.
    Component identity found in manifest does not match the identity of the component requested.
    Reference is WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1".
    Definition is WLMFDS,processorArchitecture="x86",type="win32",version="1.0.0.1".
    Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis.

    Error: (04/11/2017 10:22:48 PM) (Source: SideBySide) (User: )
    Description: Activation context generation failed for "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"1".Error in manifest or policy file "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"2" on line WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"3.
    Component identity found in manifest does not match the identity of the component requested.
    Reference is WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1".
    Definition is WLMFDS,processorArchitecture="x86",type="win32",version="1.0.0.1".
    Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis.

    Error: (04/11/2017 09:49:43 PM) (Source: Application Error) (User: )
    Description: Faulting application name: mbamtray.exe, version: 3.0.0.912, time stamp: 0x58811d74
    Faulting module name: mbamtray.exe, version: 3.0.0.912, time stamp: 0x58811d74
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x00054645
    Faulting process id: 0x740
    Faulting application start time: 0xmbamtray.exe0
    Faulting application path: mbamtray.exe1
    Faulting module path: mbamtray.exe2
    Report Id: mbamtray.exe3

    Error: (04/11/2017 09:47:13 PM) (Source: SideBySide) (User: )
    Description: Activation context generation failed for "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"1".Error in manifest or policy file "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"2" on line WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"3.
    Component identity found in manifest does not match the identity of the component requested.
    Reference is WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1".
    Definition is WLMFDS,processorArchitecture="x86",type="win32",version="1.0.0.1".
    Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis.

    Error: (04/11/2017 09:47:13 PM) (Source: SideBySide) (User: )
    Description: Activation context generation failed for "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"1".Error in manifest or policy file "WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"2" on line WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1"3.
    Component identity found in manifest does not match the identity of the component requested.
    Reference is WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1".
    Definition is WLMFDS,processorArchitecture="x86",type="win32",version="1.0.0.1".
    Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis.

    System errors:
    =============
    Error: (04/12/2017 07:01:15 AM) (Source: Service Control Manager) (User: )
    Description: The Freemake Improver service failed to start due to the following error:
    %%2 = The system cannot find the file specified.

    Error: (04/12/2017 06:59:38 AM) (Source: Microsoft-Windows-WindowsUpdateClient) (User: NT AUTHORITY)
    Description: Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0x800706be: April, 2017 Security and Quality Rollup for .NET Framework 3.5.1, 4.5.2, 4.6, 4.6.1, 4.6.2 on Windows 7 and Windows Server 2008 R2 for x64 (KB4014981).

    Error: (04/12/2017 04:31:19 AM) (Source: Schannel) (User: NT AUTHORITY)
    Description: The following fatal alert was received: 20.

    Error: (04/11/2017 10:43:00 PM) (Source: DCOM) (User: )
    Description: {7D1933CB-86F6-4A98-8628-01BE94C9A575}

    Error: (04/11/2017 10:20:47 PM) (Source: Service Control Manager) (User: )
    Description: The Freemake Improver service failed to start due to the following error:
    %%2 = The system cannot find the file specified.

    Error: (04/11/2017 10:20:42 PM) (Source: EventLog) (User: )
    Description: The previous system shutdown at 10:14:42 PM on ‎4/‎11/‎2017 was unexpected.

    Error: (04/11/2017 10:14:01 PM) (Source: Service Control Manager) (User: )
    Description: The Freemake Improver service failed to start due to the following error:
    %%2 = The system cannot find the file specified.

    Error: (04/11/2017 10:12:20 PM) (Source: Service Control Manager) (User: )
    Description: The Malwarebytes Service service failed to start due to the following error:
    %%1053 = The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.

    Error: (04/11/2017 10:12:20 PM) (Source: Service Control Manager) (User: )
    Description: A timeout was reached (30000 milliseconds) while waiting for the Malwarebytes Service service to connect.

    Error: (04/11/2017 10:12:01 PM) (Source: Service Control Manager) (User: )
    Description: The Malwarebytes Service service failed to start due to the following error:
    %%1053 = The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.

     

    Microsoft Office Sessions:
    =========================

    **** End of log ****


    • 0

    #38
    RKinner

    RKinner

      Malware Expert

    • Expert
    • 19,790 posts
    • MVP

    Looks like Freemake didn't uninstall completely.

     

    Search for

     

    services.msc

     

    hit Enter

     

    Find Freemake Improver service and right click and select properties then change the Startup Tye: to Disabled.

     

    Also getting an error from

     

    esu.exe which is the Garmin application so uninstall it too.

     

    Then clear the alarms:

     

     
    Right click on (My) Computer and select Manage (Continue) Then click on the arrow in front of Event Viewer. Next Click on the arrow in front of Windows Logs Right click on System and Clear Log, Clear. Repeat for Application.
     
    Reboot.
     
    Run VEW or Minitoolbox as before.
     
    Is it starting up any faster?

    • 0

    #39
    louuu

    louuu

      Member

    • Topic Starter
    • Member
    • PipPipPip
    • 223 posts

    hi again ron.  I disabled freemake but didn't uninstall garmin because that's my running watch software and before I uninstall it I want to be sure my running history logs wont be deleted by deleting the software and garmin tech support doesn't open up for another 45 minutes.  so if you still want me to uninstall it just let me know and ill call them at 9am to make sure im not going to lose my running history.  I rebooted and attempted to run vew again as administrator but it still came up with the same error.  I was always able to run vew until we did the steps a few posts ago when you had me change the settings in services.msn for Virtual Disk, Windows Media Player Network Sharing and Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework.  do you think changing any of those back would enable me to run vew again?  anyway, here is the minitoolbox text below.  and I would say my system is running pretty fast now, definitely much better than when we first started. 

     

    MiniToolBox by Farbar  Version: 17-06-2016
    Ran by Eve8500 (administrator) on 12-04-2017 at 08:11:44
    Running from "C:\Users\Eve8500\Desktop"
    Microsoft Windows 7 Home Premium  Service Pack 1 (X64)
    Model: XPS 8500 Manufacturer: Dell Inc.
    Boot Mode: Normal
    ***************************************************************************

    ========================= Event log errors: ===============================

    Application errors:
    ==================

    System errors:
    =============

    Microsoft Office Sessions:
    =========================

    **** End of log ****


    • 0

    #40
    RKinner

    RKinner

      Malware Expert

    • Expert
    • 19,790 posts
    • MVP

    Did you forget to reboot?  Normally we get some errors and yours looks too clean.

     

    We can tell garmin not to run with msconfig if you don't want to uninstall it.  I'm just trying to clear all of the errors before we go on.


    • 0

    Advertisements


    #41
    louuu

    louuu

      Member

    • Topic Starter
    • Member
    • PipPipPip
    • 223 posts

    ron, yes I did reboot last time and I too was surprised it came back blank.  I went ahead and disabled garmin and cleared the logs again and rebooted and then ran minitoolbox again and heres the results  by the way do you have any idea why malwarebytes is causing my computer to freeze when that never happened before I restored my computer back from the windows image?  also, is there a way to fix vew to run again based on the changes we made that seemed to cause it not to work now?  thank you.

     

    oh and by the way heres a piece of info that I have no idea if its useful to you but I thought I would tell you as it was strange.  sometimes when I reboot the date format of my clock/calendar that's on my bottom of my computer tray changes by itself and that never happened before.  instead of showing 4/12/2017 it would reverse the month/day and show 12/4/2017.  so I would just go into the calendar settings and change it back and it seems to stay there now.  this happened about 5 or 6 times and I don't know if its important to your work so that's why im mentioning it. 

     

    MiniToolBox by Farbar  Version: 17-06-2016
    Ran by Eve8500 (administrator) on 12-04-2017 at 12:59:35
    Running from "C:\Users\Eve8500\Desktop"
    Microsoft Windows 7 Home Premium  Service Pack 1 (X64)
    Model: XPS 8500 Manufacturer: Dell Inc.
    Boot Mode: Normal
    ***************************************************************************

    ========================= Event log errors: ===============================

    Application errors:
    ==================

    System errors:
    =============
    Error: (04/12/2017 12:58:35 PM) (Source: Schannel) (User: NT AUTHORITY)
    Description: The following fatal alert was received: 40.

    Error: (04/12/2017 12:58:35 PM) (Source: Schannel) (User: NT AUTHORITY)
    Description: The following fatal alert was received: 40.

    Microsoft Office Sessions:
    =========================

    **** End of log ****


    Edited by louuu, 12 April 2017 - 11:24 AM.

    • 0

    #42
    RKinner

    RKinner

      Malware Expert

    • Expert
    • 19,790 posts
    • MVP

    Check the clock.  Is the time correct?\

     

    Let's see another Process Explorer log.

     

    Also let's check your Internet connection:

     

     

    Go to http://www.speedtest.net/and click on Begin Test
     
    When the Test finishes click on Share This Result and then select Forum then Copy then move to a reply and Ctrl + v
     
    Is that about what you pay for?

    • 0

    #43
    louuu

    louuu

      Member

    • Topic Starter
    • Member
    • PipPipPip
    • 223 posts

    the time on the clock was never wrong, it was only the date format that inverted the month/day.  heres another process explorer log.  heres the speedtest link and yes its the correct speed I pay for and ive always used speedtest.net before and my internet connection has always been correct.  thank you.

     

    http://www.speedtest.../6212554570.png

     

    Process CPU Private Bytes Working Set PID Description Company Name Verified Signer
    System Idle Process 98.01 0 K 24 K 0   
    procexp64.exe 0.86 39,240 K 57,384 K 1580 Sysinternals Process Explorer Sysinternals - www.sysinternals.com (Verified) Microsoft Corporation
    Interrupts 0.29 0 K 0 K n/a Hardware Interrupts and DPCs  
    dwm.exe 0.23 59,728 K 50,700 K 2620   
    System 0.19 232 K 3,944 K 4   
    EVGAPrecision.exe 0.16 8,336 K 2,456 K 2532   
    csrss.exe 0.08 11,856 K 17,852 K 788   
    Core Temp.exe 0.05 13,472 K 2,008 K 2512   
    explorer.exe 0.05 46,884 K 70,160 K 2648   
    svchost.exe 0.02 7,440 K 13,360 K 2256   
    AppleMobileDeviceService.exe 0.01 4,640 K 11,812 K 1468   
    mdm.exe 0.01 2,368 K 5,696 K 2808   
    unchecky_bg.exe 0.01 2,704 K 8,292 K 4528   
    ADVWindowsClientService.exe < 0.01 40,132 K 39,428 K 4740   
    svchost.exe < 0.01 6,512 K 11,664 K 1004   
    ppped.exe < 0.01 7,072 K 10,356 K 3808   
    svchost.exe < 0.01 15,208 K 18,148 K 1420   
    ChoiceMailClient.exe < 0.01 16,664 K 15,736 K 2880   
    svchost.exe < 0.01 13,664 K 23,816 K 1072   
    nis.exe < 0.01 306,928 K 294,140 K 1148   
    SearchIndexer.exe < 0.01 35,896 K 23,644 K 4556   
    wlmail.exe < 0.01 252,264 K 147,244 K 3896   
    TeamViewer_Service.exe < 0.01 5,584 K 15,228 K 4344   
    CMServer.exe < 0.01 22,284 K 21,092 K 3940   
    novacomd.exe < 0.01 2,824 K 5,664 K 3688   
    taskhost.exe < 0.01 39,212 K 31,736 K 2060   
    wlcomm.exe < 0.01 19,076 K 12,228 K 6120   
    svchost.exe < 0.01 18,444 K 21,428 K 2228   
    svchost.exe < 0.01 27,068 K 39,300 K 1096   
    nis.exe < 0.01 174,244 K 10,248 K 3284   
    svchost.exe < 0.01 210,100 K 220,192 K 1036   
    nvxdsync.exe < 0.01 12,248 K 24,932 K 4036   
    ChoiceMailClient.exe < 0.01 6,376 K 2,808 K 2860   
    csrss.exe < 0.01 2,956 K 5,432 K 652   
    CMServer.exe < 0.01 4,896 K 1,264 K 3920   
    svchost.exe < 0.01 14,268 K 18,192 K 1544   
    CASPERSVCS.EXE < 0.01 2,896 K 7,032 K 1716   
    WUDFHost.exe  2,736 K 7,132 K 3048   
    WmiPrvSE.exe  3,488 K 7,624 K 1964   
    WmiPrvSE.exe  7,840 K 13,156 K 4796   
    wlanext.exe  3,056 K 6,632 K 1608   
    winlogon.exe  4,204 K 8,624 K 904   
    wininit.exe  2,612 K 5,656 K 768   
    VProTray.exe  16,776 K 26,460 K 2024   
    VProSvc.exe  36,072 K 5,352 K 2760   
    unchecky_svc.exe  1,748 K 5,156 K 4456   
    UMVPFSrv.exe  1,368 K 4,288 K 1164   
    taskeng.exe  3,392 K 7,876 K 2340   
    SymSnapServicex64.exe  6,804 K 12,052 K 5396   
    svchost.exe  28,020 K 25,808 K 492   
    svchost.exe  6,700 K 10,868 K 472   
    svchost.exe  3,184 K 6,524 K 1232   
    svchost.exe  2,896 K 6,744 K 2128   
    svchost.exe  2,556 K 6,400 K 3900   
    svchost.exe  7,256 K 13,088 K 2140   
    svchost.exe  2,288 K 5,436 K 5132   
    spoolsv.exe  7,460 K 12,904 K 1700   
    smss.exe  744 K 1,448 K 436   
    services.exe  7,584 K 11,348 K 824   
    RtkAudioService64.exe  2,632 K 6,064 K 1308   
    RAVBg64.exe  16,332 K 13,788 K 1336   
    procexp.exe  2,896 K 7,200 K 3352 Sysinternals Process Explorer Sysinternals - www.sysinternals.com (Verified) Microsoft Corporation
    NVDisplay.Container.exe  6,052 K 12,168 K 3736   
    NBService.exe  3,336 K 8,480 K 224   
    mDNSResponder.exe  3,024 K 6,624 K 1920   
    lsm.exe  3,072 K 4,820 K 860   
    lsass.exe  8,844 K 15,944 K 852   
    IntuitUpdateService.exe  23,304 K 1,840 K 4780   
    IAStorDataMgrSvc.exe  36,056 K 45,968 K 2852   
    conhost.exe  1,472 K 3,316 K 1620   
    CMPreapproval.exe  7,028 K 10,916 K 4292   
    audiodg.exe  21,412 K 22,460 K 3884   
    Ath_WlanAgent.exe  1,396 K 4,060 K 4644   
    Ath_CoexAgent.exe  2,384 K 5,676 K 4600   
    armsvc.exe  1,324 K 4,220 K 1836   
    agr64svc.exe  1,524 K 3,412 K 1292   
    AffinegyService.exe  2,656 K 7,964 K 2008   
    AERTSr64.exe  1,840 K 3,660 K 1980   
    AdminService.exe  2,988 K 6,152 K 1780   


    • 0

    #44
    RKinner

    RKinner

      Malware Expert

    • Expert
    • 19,790 posts
    • MVP

    It boots without a lot of errors and process explorer looks pretty good.  I assume the Speedtest results are about right for your service.  Is it still acting slow?  When is it slow?  IF slow when browsing is it slow for all browsers or just one?  


    • 0

    #45
    louuu

    louuu

      Member

    • Topic Starter
    • Member
    • PipPipPip
    • 223 posts

    Yes, the speed test results are accurate as I have 100 speed. Right now everything is running fine with no slowness and it's definitely a big improvement compared to when we started. Do we need to change any settings so that in the future programs like Vew can run? Is it OK to reinstall Daemon Tools as it was my go to program for ISO files. Can I now enable Garmin back again?  Maybe I should I make those changes and then run another test so you can doublecheck to make sure nothing has changed? I'll also assume that the freemake software is a no go and I need to find something else to flip my iPhone videos that I download from my phone?  ill wait for your reply before I do anything, thank you?

     

    By the way is there any help that you could give me to figure out why Malwarebytes is not running as dealing with Malwarebytes technical support via email is excruciating as they have only answered one reply in the last three days and they have no phone support and before I had to reinstall everything from my image Malwarebytes worked flawlessly for me for 10 years.  It's a program I like to have along with Norton for a double layer of protection that has worked well for me without problems for the last 10 years. Right now as soon as Malwarebytes starts everything freezes except I can still move my mouse but nothing works, not the keyboard, not anything and I'm forced to hold the power button down for 5 seconds to reboot.  Something must be now conflicting to cause this as it never happened before.  Thank you.


    Edited by louuu, 12 April 2017 - 03:39 PM.

    • 0






    Similar Topics

    0 user(s) are reading this topic

    0 members, 0 guests, 0 anonymous users

    As Featured On:

    Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP