Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Hardware incompatibility?


  • Please log in to reply

#1
redpill1976

redpill1976

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
hi.

im using
- palit geforce 6600gt
- MSI 865PE Neo 3 mobo
- 2x geil 1GB mem (512 (dual))
- HEC 475w PSU
- Seagate SATA HD

Im having problems... keeps on rebooting. I dont knwo which part of the system is messing it up.
  • 0

Advertisements


#2
Deadringers

Deadringers

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 41 posts
well fist off have you got all the latest Drivers for everything? and when does it Decide to reboot, or can it happen when ever?
  • 0

#3
djoanna

djoanna

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
are you still able go to the BIOS... if yu can,,,,, just go to the BIOS and check if all the configuration are ok all the peripherals and drives... as well as all the hardware set as automatic... then leaved your PC on BIOS for at least 2 hours... this is what many called as "sleeping into BIOS" but basically verifying if all the hardware componect are still detect in the BIOS.
Next... turn off the PC... no connection into the main outlet, unplug the powercable on the back of the CPU then push and hold the POwer button of the PC for at lease 10-20 second.. this what they called removing the flee power.

Once your PC rebooted.. check out if there's error message/s take note that..
Another troubleshooting will follow.. if ever there's an error message...
  • 0

#4
redpill1976

redpill1976

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
thanks for the help.

I tried reinstalling everything including OS and up to now there has been no restarts. Im trying to install the programs 1 by 1 and testing if there are changes to the way my system performs.

im down to two last programs...

AZUREUS (torrent downloads)
and
Winfast TV USB II software (hardware not plugged in up to now)


any feedback to these two apps?


thanks in advance!
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP