Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Is Clipboard History in Group Policy settings?

- - - - -

  • Please log in to reply

#1
Plutox

Plutox

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 334 posts

I'm trying to activate the Clipboard History to work the Win key+V in my new Win 10 Home laptop.

 

I've tried everything, the toggle in Clipboard - all greyed out and now even that has disappeared and now a simple Clipboard app buttons are greyed out.  The Clipboard  reg. settings value is at  0x 00000001 (1) which is correct.

 

I ve just done an update via Creation Tool to 2004 19041.264 as someone suggested to no avail.

 

I've also managed to install the Group Policy Editor in my Home edition. With the massive list of tweaks one can do in the gpe settings in which I was informed Clipboard would be there to enable but it is not mentioned. I even checked the same list in my other laptop having Win 10 Pro but CB is not there either or are my eyes deceiving me? 

 

Can anyone enlighten me please where I can find CB in GPE or better still how to turn on ClipboardHistory!

 

PS I've done scannow and DISM - haven't helped.


Edited by Plutox, 05 June 2020 - 10:48 AM.

  • 0

Advertisements


#2
zep516

zep516

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 7,533 posts

Any help here, or have you seen that already

 

https://winaero.com/...h-group-policy/


  • 0

#3
Plutox

Plutox

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 334 posts

Thank you for that zep - first time I've seen where the CB is on that gpe screenshot.

 

However Under Computer Configuration I do not have Admin. Templates etc. I did find 'Clipboard Access under the  Internet Explorer tree but clicking on that gave 'MMC cannot initialise the snap-in' whatever that means. I'll google that.

 

So still stuck and it seems I can't contact that website.  Still a gain of a bit more knowledge!


  • 0

#4
zep516

zep516

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 7,533 posts

Another link out but take a look here.

 

https://community.sp...ize-the-snap-in


  • 0

#5
Plutox

Plutox

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 334 posts

Thanks for that link which shows many have this problem and there's no solution!! They have been all round the houses as I have with no result so I'll have to live with this glitch.  MS must know of the suffering but cannot help.

 

I've found that most items in gpe and ALL under IE have the MMC snap-in problem without any CLSID info.

 

Thanks for trying to help.


  • 0

#6
zep516

zep516

    Trusted Helper

  • Malware Removal
  • 7,533 posts

Plutox,

 

You're welcome.

 

zep


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP