Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Startup problem in CD-Brenner


  • Please log in to reply

#1
November

November

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
hi!
I have a problem of my CD-Burner when the computer startup.
Two CD-device are in the computer installed. On Sec Master Drive is my DVD-rom, and on Sec Slave Drive is an old CD-R from RIGOH.

Sometimes when the PC startup, it stops on the first screen for about 30 sec and then comes "Sec Slave Drive - ATAPI Incompatible, Press F1 to Resume", if i press F1, then start the PC normally, but i cant use the CD-R (there is no Power in the CD-R).

Sometimes the PC can start without any problem, and i can use the CD-R even to
burn a CD.

I wonder if there is a problem within my power source. ;)
Please help me! :tazz:

Thanks!
November
  • 0

Advertisements


#2
Tyger

Tyger

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,896 posts
To make it atapi compatable set the jumpers on both drives to cable select and use the 80 pin atapi cable.
  • 0

#3
November

November

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
hi,

i did as u said, and now it works. thanks a lot!! :tazz:

i wonder why these two CDs cant work normally in Master & Slave mode? ;)
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP