Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

XP sys w/malware [RESOLVED]


  • This topic is locked This topic is locked

#1
acc427us

acc427us

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Trying to help my daughter's friend fix her very sick laptop. It take about 10 minutes to start up (WinBook J1). I ran her installed Norton Antivirus; found nothing. Went to TreneMicro Housecall, found 3 viruses and countless spyware. Removd them. Her previously installed Ad-aware, and spybot couldn't get any definition updates eitehr by manual or automatic so uninstalled them.Ran the WinsocXPFix program and Cleanup. Reinstalled Ad-aware and Spybot. Still can't get udpates but ran scans with existing defs. Nothing significant. Ran CWShredder, nothing found. Ran Regsupreme and found a few invalid extensions. Still no updating. Can't even get Windows XP Sp1a! Running TDs-3 now. I do notice a LOGINSERVER environement variable of LOGONSERVER=\\LYNNCOMP which seems odd since its a stand alone laptop (student).

I have the Hijackthis log file if necessary

Any suggestions :tazz:
  • 0

Advertisements


#2
Excal

Excal

    Malware Slayer Extraordinaire!

  • Retired Staff
  • 12,739 posts
Hi acc427us and welcome to GeeksToGo! My name is Excal and I will be helping you.

I apologize for the delay getting to your log, the helpers here are very busy.
If you still need help, please post a fresh Hijack log, in this thread, so I can help you with your Malware Problems.

If you have resolved this issue please let us know.

:tazz:

Excal
  • 0

#3
acc427us

acc427us

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Thanks,

By going through the checklist, I found 3 Trojans -- one was corrupting Symantec Anti-virus. I finally uninstalled/reinstalled Symantec and fixed the final problem. The Malware checklist is a really good list of things to do. It just didn't really point out that corrupted anti-virus software can really cause a lot of strange issues like not able to get windows updates, anti-spy ware updates, etc.
  • 0

#4
Excal

Excal

    Malware Slayer Extraordinaire!

  • Retired Staff
  • 12,739 posts
If you want to post a HiJackthis log just to make sure, i would be glad to check it for you ;)


Thanks,

:tazz:

Excal
  • 0

#5
acc427us

acc427us

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Sorry, the machine is gone. She had to return to work. I sure hope she isn't having any problems.
  • 0

#6
Excal

Excal

    Malware Slayer Extraordinaire!

  • Retired Staff
  • 12,739 posts
Since this issue appears to be resolved ... this Topic has been closed. Glad we could help. :tazz:

If you're the topic starter, and need this topic reopened, please contact a staff member with the address of the thread.

Everyone else please begin a New Topic.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP