Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Videos pixelating?


  • Please log in to reply

#1
Adrian04

Adrian04

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 56 posts
For some of my videos whatever player I use you can see little pixels appear which look really bad and I don't know how to solve this. Using Nvidia Geforce fx5200 with the 7.1 drivers. Might it be a codec problem the videos are encoded with?

Edited by Adrian04, 22 July 2005 - 12:53 AM.

  • 0

Advertisements


#2
makai

makai

    Portlock - Oahu

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,793 posts
How large are the files (file size)?

Are these home videos or downloaded from the net?

Have these videos played "cleanly" before and only now begun to look bad?

makai

Edited by makai, 22 July 2005 - 06:46 AM.

  • 0

#3
Adrian04

Adrian04

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 56 posts
D/L from the net, season 4 of 24 each about 300 mbs and a videoclip which worked fine before I formatted.
  • 0

#4
makai

makai

    Portlock - Oahu

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,793 posts
You didn't mention that you formatted and reinstalled.

When the computer was previously working, which vid driver version did you have? If it wasn't the same drivers you're using now, perhaps you might try reinstalling the old ones.

makai
  • 0

#5
Adrian04

Adrian04

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 56 posts
Yea I tried that already rolled it back to the 7.1 drivers still not working smoothly
  • 0

#6
Adrian04

Adrian04

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 56 posts
Thanks for the help I installed Xvid codecs and it seems to work if not for anyone else see this site which helped me

http://forum.digital...ead.php?t=15326
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP