Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Not Sure if I've got a Malware Problem


  • This topic is locked This topic is locked

#1
scout1

scout1

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 30 posts
Posted up on the XP forum. Thought I try here as well.
About a month ago, noticed everytime I logged onto my web sevice to check email, I got a pop up "Windows Installer", Preparing to install". Would stay there for a couple of seconds then go away. Everything seemed to work ok, so figured a nuissance item. Tried loading a program about 2 weeks ago and the system would not permit it. Says an install is currently in process. Need to complete it first. OK, now more than a nuissance. No other program had the pop-up occur so figured it was specific to Yahoo. Last night, had the pop-up occur when I went into Spyblaster. Haven't been there in awhile. Also found out that Windows was NOT shutting down. Family computer that I'm rarely on. Shutting dwn gets to the "Windows is shutting down" and freezes. Problem #2.

Suggestion from the XP forum was to perform a system restore. Only problem is to complete the restore, you have to re-boot. Without Windows shutting down (only way is to kill the power now), restore properties won't invoke. In fact, most system changes (or all) require a re-boot, which my desktop doesn't want to perform.

Ad-Aware, Spybot and TrendMicro tell me I'm clean. Though they've been denied access into a folder on the c drive. Read only and it won't let me change it. Looks like a windows install folder but not sure why its on C instead of buried down some.

Running XP SP2. Have ZoneAlarm frontend, McAfee anti-virus, Microsoft Anti-Spy and Spyblaster (had an issue last winter). Any help would be appreciated. Question is whether this is malware (freezing a shutdown would appear to be an effective survival technique) or an errant update to windows went awry. Downloaded the latest Windows patch. Ran it, but it requires a re-boot. So no dice.

Can provide Hijack log, trendmicro log, etc .... Just not sure what I'm looking for.
  • 0

Advertisements


#2
tampabelle

tampabelle

    Member 5k

  • Retired Staff
  • 6,363 posts
Hi,

We seem to have missed your log in the heavy traffic.


Please post the latest Hijack This log. We will take it up from there
  • 0

#3
scout1

scout1

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 30 posts
Logs have been posted on a sperate post under scout1. Post date is 26 July, I believe.
  • 0

#4
tampabelle

tampabelle

    Member 5k

  • Retired Staff
  • 6,363 posts
Hi Scout1,

I will close this topic and pick up the other one.

However since it has been some time since you posted the last HJT log, I would still need a new HJT log. Please post it in the other topic.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP