Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Soundmax and XP SP2


  • Please log in to reply

#1
johnno45

johnno45

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
I have a new ASUS K8S-MX motherboard with an AMD64-3000+ chip. I have loaded the new Windows XP Home which has SP2 and can get no sound out of the onboard ADI AD1888 SoundMAX audio. Out of curiosity I reloaded my old XP which is only at SP1 level and the sound works!

I have downloaded the latest AD12888 driver from the ASUS site with no improvement, and cannot find any reference to the problem elsewhere.

Does anyone have any suggestions that may help? After two days the frustration levels are nearing breaking point!

:tazz:
  • 0

Advertisements


#2
darth_ash

darth_ash

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,382 posts
Start->Run. Type "services.msc". Press Enter.
In the right pane, check if the Windows Audio service's Startup Type is Automatic.
  • 0

#3
johnno45

johnno45

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Thanks darth_ash,

I checked as you advised and the Windows Audio service's Startup Type is set to Automatic.

johnno45.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP