Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Start Up XP

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
New computer with Foxconn MOBO, 2.9 Mhz Celeron, 1.5gb ram, 160 gb HD. When I got this it ran real fast. Loaded XP, waited a week to Activate my XP.
Don't have much on HD.
Start up: post page(Foxconn) last 1 min 5 sec ??, then it gets to windows with the green bars scrolling sideways, 30 sec, then it goes blank for another minute, then windows main screen comes up. All in all about 3 minutes! It runs fine as far as all programs...but it is like watching paint dry.
I have seen many post about windows XP being slow but the Foxconn MOBO screen is wierd...over a minute at the post screen?
Have tried msconfig and the startup stuff. Optimized my BIOS. Ran drivers for the MOBO.
Other pertinent info, could not avtivate windows XP at first. Loaded XP a second time and then it worked. (Via telephone and the Cloak and dagger method with those numbers).
Also, when I start up the hard drive light does notheing for about a minute (this is during the Foxconn post screen). There is also no dard drive activity for another minute before the windows screen comes up.
I am on the verge of re-formatting and starting over. :-( :tazz:
  • 0


Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP