Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Sound Problem


  • Please log in to reply

#1
thamasta

thamasta

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 81 posts
K this started the other day and I have no clue why. I have winamp open listening to some music and went to play COD Multiplayer. As soon as it loaded up, my sound went off! I checked the volume and everything. It is not my speakers because I plugged in my headphones and still didn't hear anything. When I turn my speakers on full blast, I can hear a little bit of sound. What is wrong? :tazz:
  • 0

Advertisements


#2
thamasta

thamasta

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 81 posts
*bump*
Please help me I really need some sound.
  • 0

#3
jackson1208

jackson1208

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
thamasta, try checking if all your speaker plugs are completely plugged in, this includes in back of your speakers, and in back of your PC.
  • 0

#4
thamasta

thamasta

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 81 posts
I tried that but it's not my speakers cause the sound doesn't come through headphones either.
  • 0

#5
jackson1208

jackson1208

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Try going to this board, there are suggestions that can help you out. http://www.geekstogo...view=getnewpost

This is the link to get Everest.
http://www.lavalys.c...p?pid=1&lang=en
it helps you find out what the name of your sound card is, and you can search for updates to your sound card.
  • 0

#6
thamasta

thamasta

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 81 posts
I did a search for my sound card (nvidia MCP2 - Audio Codec Interface) and I couldn't find anything about downloading an update.
  • 0

#7
jackson1208

jackson1208

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Umm . . . If you want to make sure it's the right one, try this site [http://www.msi.com.t...=1&CHIP=1&COM=4]nvidia MCP2[/URL]url=http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_list.php?part=1&kind=1&CHIP=1&COM=4]http://www.msi.com.tw/program/support/driv...=1&CHIP=1&COM=4[/url]

Look under the name of your motherboard/PC, and download the driver of that. Example of a name, "hp pavilion a247b."

Edited by jackson1208, 05 August 2005 - 06:35 PM.

  • 0

#8
thamasta

thamasta

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 81 posts
K how you posted that site was a little confusing I can't open it I keep getting an error saying it can't find the page.
  • 0

#9
jackson1208

jackson1208

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Oh, sorry about that. This is the site NVIDIA MCP2
There are a lot of selections, but don't download any if you can't find your motherboard model/name on it.
What is your motherboard/PC model?
You should try google searching your soundcard's name.
  • 0

#10
thamasta

thamasta

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 81 posts
My copmuter model is an emachines and the motherboard is a nVIDIA nForce2 IGP.

Edited by thamasta, 06 August 2005 - 05:36 AM.

  • 0

Advertisements


#11
jackson1208

jackson1208

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Sorry for not having answer you. I think you should try updating your audio drives. Go to the website that the name of your sound card.

Can anyone give further help? Please, thamasta really needs his sound restored.

Again, his motherboard is a nVIDIA nForce2 IGP.
  • 0

#12
jackson1208

jackson1208

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
The motherboard is a nVIDIA nForce2 IGP.
Please, can someone help find some sound driver updates?
  • 0

#13
somepeoplearebornleet

somepeoplearebornleet

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 60 posts
Is the little sound you hear actual sound or static?

If its static then....
Well if its not i can try to help you with my following instructions.

1. Start > Run > dxdiag

2. Click on sound tab.

3. Test the sound and see if that helps.


:tazz: I don't know much so don't flame me for my stupidity ;)

Maybe lowering acceleration might help? Reinstalling the drivers?

Edited by somepeoplearebornleet, 10 August 2005 - 11:11 PM.

  • 0

#14
thamasta

thamasta

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 81 posts
K here is where I'm at. I updated my audio drivers and still didn't get any sound. No matter where the volume was set it was still only a little sound, I put the volume bar a little over 0% and I have sound. I only have that set amount and it can't change. When it gives me the percent the volume is at, it says it is at 0%.
  • 0

#15
somepeoplearebornleet

somepeoplearebornleet

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 60 posts

Is the little sound you hear actual sound or static?

If its static then....
Well if its not i can try to help you with my following instructions.

1. Start > Run > dxdiag

2. Click on sound tab.

3. Test the sound and see if that helps.


:tazz:  I don't know much so don't flame me for my stupidity  ;)

Maybe lowering acceleration might help? Reinstalling the drivers?

View Post


Did you hear sound when doing the sound test?
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP