Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Modem not detected


  • Please log in to reply

#1
DOTCOMNUMBER7

DOTCOMNUMBER7

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
After running a clean, fresh install, I have found that although I have an internal PCI 56k modem installed, my computer cannot detect it. I have checked all the more obvious things that could be wrong: cables, other things on the computer trying to use the same port, etc.

Does anyone have any other ideas of how to fix this problem? (Preferably without taking a screwdriver to the tower!!!)
  • 0

Advertisements


#2
Murray S.

Murray S.

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,513 posts
  • MVP
Howdy:

Have you checked Device Manager for any "Unknown Devices" or items marked with a yellow or red mark??

Odds are, you need to re-install the drivers for it, possibly using the "Add New Hardware" option..

Murray
  • 0

#3
DOTCOMNUMBER7

DOTCOMNUMBER7

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
Yep, I have sorted out all those devices marked with the yellow or red marks.

Re-install the drivers? I have tried doing that, they are not found under add new hardware. Also, when I used the modem drivers cd, the modem is not detected in any of the ports yet it is definitely installed.
  • 0

#4
Murray S.

Murray S.

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,513 posts
  • MVP
Go into Control Panel>Add New Hardware.. Try installing the modem from there..

Murray
  • 0

#5
DOTCOMNUMBER7

DOTCOMNUMBER7

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
I have tried to install it using that, it can't detect the modem in the ports. Its not listed in the manufacturer and model bit. I have clicked have disk and have even got the modem listed but when I try and use the modem it is not detected.
  • 0

#6
Murray S.

Murray S.

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,513 posts
  • MVP
Open up the case and move the modem to another PCI slot..

Murray
  • 0

#7
nost

nost

    banned

  • Banned
  • PipPipPip
  • 102 posts
i had trouble with my modem on windows 98 then i eventualy got round it ts just windows 98 its crap go to XP
  • 0

#8
DOTCOMNUMBER7

DOTCOMNUMBER7

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 26 posts
:tazz: Am finally properly online! Although your instructions were vague, I managed to succeed anyway thanks mainly to having done it before.

I put the modem in a different PCI slot and it was detected as soon as I turned the computer on. Thanks everyone.

Also thanks to dhooper for his reinstall run through, if anyone has problems with the D:\WIN98\SETUP part of the process, just put in D:\setup after A:\ and it should work.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP