Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

spooler service won't start


  • This topic is locked This topic is locked

#1
ktownkatman

ktownkatman

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 168 posts
My spooler service won't start. It says "Error 1068: The dependency service or group failed to start." And when i try to reinstall my lexmark, it says: "Lexmark_X74_X75.JPG "
  • 0

Advertisements


#2
ktownkatman

ktownkatman

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 168 posts
bump
  • 0

#3
darth_ash

darth_ash

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,382 posts
ktownkatman,
Pls. be patient. This is not a chatroom, where u get immediate replies.
Follow these steps:
Start -> Run.
Type: services.msc.
Press <enter>.

Check if the StartupType of Print Spooler service is Automatic. If not double-click it, to open its properties dialog and in the Startup Type drop-down menu select Automatic.
  • 0

#4
ktownkatman

ktownkatman

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 168 posts
already tried that... it was on manual and i changed it back to auto but when i tried to start it i got the same ol error message
  • 0

#5
darth_ash

darth_ash

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,382 posts
Sorry, I forgot to tell u press the Start buton in its Properties Windows, after u set it to Automatic.
  • 0

#6
ktownkatman

ktownkatman

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 168 posts
after i started it it said the same ol error message
  • 0

#7
darth_ash

darth_ash

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,382 posts
Have u got the latest Windows Update (August), there is a new version of the Print Spooler. Hopefullt the problem will be resolved.
  • 0

#8
ktownkatman

ktownkatman

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 168 posts
if it's in automatic updates i dont see it
  • 0

#9
darth_ash

darth_ash

    Member 1K

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,382 posts
Yes it is in auto updates. But its name is changed according to M$ KB code.
Just dowload all the updates.
  • 0

#10
ktownkatman

ktownkatman

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 168 posts
im gonna download all but like the NET one cause i have dial up :-( and it'll take hours
  • 0

#11
retrac

retrac

    Visiting Staff

  • Member
  • PipPipPip
  • 578 posts
Also there are a few services that have to be on for "Printer Spooler" to even work.... Click on the "Dependencies " tab in Printer Spooler and see what services Printer Spooler depends on and then check those services.

I just had this problem :tazz:

Edited by retrac, 17 August 2005 - 12:56 PM.

  • 0

#12
ktownkatman

ktownkatman

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 168 posts
i think that may be the problem :-) :-)
  • 0

#13
ktownkatman

ktownkatman

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 168 posts
oh wow i checked on it again just right now and it says the spooling service's is started
  • 0

#14
ktownkatman

ktownkatman

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 168 posts
ok all of my problems are fixed thx and my printer is working fine now :-) thx for helping every1
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP