Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

wierd power up and fan issue


  • Please log in to reply

#1
BSB

BSB

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 9 posts
Hello i just built a new computer and turned it on and it started up with the fans shaking then after a couple of tries the fans came on stable on the cpu fan, case fan, chipset fan, and video card, but nothing else turns on, the hard drive is inactive, nothing coming form the dvd drive, I don't think the cpu is warmingg up either, because I took off the fan and it is still cold. Whats going on?
  • 0

Advertisements


#2
BSB

BSB

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
Ok I guess I had a few cables mixed up, but now even though the fans in the computer come on the hard drive and the DVD driove won't.
  • 0

#3
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
what did you mean by the fans "shaking?
  • 0

#4
BSB

BSB

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
that they just jittered, and would no spin, but now I have another question my DVD rom turns on when I take out the IDE cable, but when I put the IDE cable back in nothing happens, can't tell if the hard drive is turning on.

Edited by BSB, 23 August 2005 - 08:34 AM.

  • 0

#5
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
how do you have your jumpers set on all the ide drives? is your hd and cd rom on the same cable?
  • 0

#6
BSB

BSB

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
The jumpers are set to master on the HD, and slave on the DVD drive, and yes they share the same cable.
  • 0

#7
BSB

BSB

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
Could it be a bad cable?
  • 0

#8
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
try putting them on seperate cables....
  • 0

#9
BSB

BSB

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
tried new cables and nothing happend, is this the sign of a bad motherboard?
  • 0

#10
warriorscot

warriorscot

    Member 5k

  • Retired Staff
  • 8,889 posts
Did you put them on Seperate cables eg HDD on IDE1 and DVD on IDE 2. There will be a noticable noise and the HD activity light will turn on if the drive is on.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP